Actualitate

Cristian Tudor Popescu trage din toate direcţiile în DIICOT: „Ce căuta dosarul 10 August acolo?

Cristian Tudor Popescu trage din toate direcţiile în DIICOT: "Ce căuta dosarul 10 August acolo?
Cristian Tudor Popescu trage din toate direcţiile în DIICOT: „Ce căuta dosarul 10 August acolo?

Gazetarul a comentat redeschiderea dosarului 10 August, precizând că, de la bun început, acest caz nu avea ce căuta la DIICOT. „Care crimă organizată, care terorism? Nici vorbă de așa ceva. A fost invenția loviturii de stat, invenția lui Dragnea și a șefilor Jandarmeriei care au făcut plângere la DIICOT”, explică CTP.

Jurnalistul consideră că procurorii DIICOT trebuie trași la răspundere

Cristian Tudor Popescu este de părere că procurorii DIICOT trebuie fie trași la răspundere pentru motivarea adusării clasării iniţiale a dosarului 10 August. „Acțiunea de intervenție în forță pe timpul desfășurării unei adunări publice care și-a pierdut caracterul pașnic nu poate avea semnificația unei activități de plivit buruieni într-un răsad de panseluțe, ci mai degrabă pe cea de întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă”, au notat procurorii. CTP a contestat motivarea: „Trebuie să răspundă acești indivizi, respectivii procurori, pentru ce au scris și au semnat acolo. Inspecția Judiciară ce face în legătură cu așa ceva?”.

CTP crede că oamenilor paşnici le-a fost imposibil să se delimiteze de protestatarii violenţi

De asemenea, gazetarul a desfiinţat şi pasajul din motivare în care manifestanții pașnici au fost făcuți complici morali cu cei violenți, pentru că nu s-au delimitat de ei. „Cum să se delimiteze, când ăia veneau cu pietre, cu sticle, cu garduri, fiind niște inși tineri, vânjoși și puși pe dat cu astfel de obiecte contondente? Cum să te delimitezi tu, manifestant pașnic, bătrân, femeie, om, în general, neviolent, cum să te delimitezi de ăștia? Delimitarea asta trebuia operată de jandarmi, nu de cetățenii pașnici. Ce să facă, să se ia la bătaie cu imbecilii ăia, cu pitecantropii ăia? Absurd! Nu mai vorbesc toate absurditățile din acest document alcătui de către DIICOT, vorbesc de instigarea la omor, care e prezentă în acea hârtie. Pentru asta văd că DIICOT nu răspunde. Ce face Inspecția Judiciară? Ce face Parchetul General, doamna Scutea, în legătură cu ce au făcut acești procurori din subordinea domniei sale?”, a întrebat CTP la Digi24.

Șefa DIICOT a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile aduse șefilor Jandarmeriei
Giorgiana Hosu, procurorul-șef DIICOT, a anunțat, marți, că a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile aduse șefilor Jandarmeriei în Dosarul ”10 August”. Infirmarea clasării va trebui, însă, confirmată și de Curtea de Apel. La finele lunii iunie, după aproape doi ani de la evenimentele din 10 august 2018, procurorii DIICOT deciseseră clasarea unei părți din dosarul privind violențele din Piața Victoriei. Acuzațiile împotriva executanților au fost trimise înapoi Secției Parchetelor Militare pentru continuarea cercetărilor. Acum, procurorul-șef DIICOT a stabilit că trebuie să continue, totuși, ancheta în ceea ce-i privește pe șefii de atunci ai Jandarmeriei: Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *