Extern

Criza politică din Israel, la un pas să fie depășită

Criza politică din Israel, la un pas să fie depășită
Criza politică din Israel, la un pas să fie depășită

Cea mai mare criză politică din istoria recentă a Israelului este pe cale să fie depășită după ce mandatul încredinţat lui Benny Gantz, principalul rival al premierului în exercițiu Benjamin Netanyahu, a expirat luni, la miezul nopții.

În acest context, preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, le-a acordat 48 de ore în plus premierului Benjamin Netanyahu şi fostului său adversar Benny Gantz pentru a forma împreună un guvern, scenariu care permite evitarea declanșării unor noi alegeri anticipate.

Decizia președintelui Reuven Rivlin are loc pe fondul unei înțelegeri între Benny Gantz și Benjamin Netanyahu privind formarea unui guvern de uniune națională în Israel.

Aceștia au solicitat președintelui o perioadă de timp suplimentar pentru consultări și negocieri. Astfel, cei doi lideri politici au timp până miercuri la miezul nopţii să ajungă la o înțelegere

Cererea către președinte a fost făcută cu doar câteva minute înainte de expirarea termenului stabilit de Gantz pentru a forma un guvern, în timp ce cei doi lideri au avut o întâlnire la reședința prim-ministrului, scrie timesofisrael.

Președintele Reuven Rivlin a aprobat-o rapid, după ce anterior a respins o solicitare a lui Gantz pentru o prelungire de două săptămâni a negocierilor, când acest termen nu a fost susținut de Netanyahu.

Sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *