Advertoriale

Cum alegi conuri reflectorizante? Iata o lista de caracteristici internationale!

Poate parea greu de crezut, dar da – exista mai multe tipuri/feluri de conuri reflectorizante si trebuie sa te asiguri ca cel ales este potrivit pentru sarcina pe care o gestionezi. De exemplu, la nivel international, exista conuri speciale pentru a marca constructiile, precum si conuri concepute pentru dirijarea traficului.

Pe scurt, daca ai fost insarcinat cu achizitionarea conurilor pentru echipa ta, lucrurile tocmai au devenit putin mai dificile. Din fericire, acest articol te va ajuta – iata ce trebuie sa stii despre acest tip de conuri!

Cele doua tipuri principale de conuri reflectorizante

In esenta, ai la dispozitie doua tipuri de conuri, in functie de locatiile in care acestea pot fi folosite, dupa cum urmeaza:

  • Conuri portocalii in culoare solida – acestea prezinta marimi variate si au greutati mici; astfel, pot fi utilizate chiar si in interiorul cladirilor, pentru a marca zone alunecoase sau cu alte pericole. Acestea sunt utilizate si in exterioare, dar doar pentru a gestiona traficul pietonal – nu carosabilul;
  • Conuri portocalii cu baza de culoare neagra – acestea sunt deseori folosite in zonele unde se realizeaza lucrari sau la nivelul santierelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca baza de culoarea neagra este mai dura, rezistenta si prezinta de obicei si un sistem de prindere care permite fixarea conului. Aceste conuri reflectorizante sunt totodata mai grele – pot fi folosite la nivelul carosabilului, indiferent de conditiile meteo.

Cum evaluezi un con reflectorizant?

Atunci cand vrei sa achizitionezi conuri, trebuie sa iei in calcul trei aspecte – inaltimea conului, stabilitatea acestuia, precum si gradul de reflectivitate. Toate acestea determina cat de eficienta va fi utilizarea conului intr-o anumita situatie.

De exemplu, folosirea de conuri reflectorizante de dimensiuni mici poate cauza accidente in trafic – un sofer de TIR poate observa cu greu un con mic, caz in care acesta din urma poate fi mutat accidental de catre autovehicul.

Apoi, stabilitatea este esentiala. Indiferent de conditiile meteo, la nivelul unei autostrazi se produc constant curenti (din cauza traficului intens). Un con fara stabilitate va fi mutat din loc in primele ore de activitate.

Nu in ultimul rand, trebuie sa analizezi si gradul de reflectivitate. De regula, acele conuri reflectorizante concepute speciale pentru santiere si drumuri prezinta cel mai inalt nivel de reflectivitate, conform standardelor si legilor in vigoare. Totusi, este recomandat sa verifici specificatiile produsului inainte de achizitie, pentru a fi sigur de acest lucru.

Sunt conurile reflectorizante de ajuns?

Deseori, acestea nu sunt de ajuns, mai ales in cadrul unui santier sau unei zone in lucru. Pe langa acestea, ideal ar fi sa ai la dispozitie si benzi de delimitare, balize, precum si instrumente pentru dirijarea traficului, dupa caz.

Prezenta acestora iti garanteaza faptul ca vei fi pregatit pentru orice situatie care poate ingreuna munca echipei tale. Acum poate te intrebi de unde anume poti face rost de toate acestea, asa-i?

Raspunsul este magazinul online marca Vesta. Acesta are pentru tine o selectie variata de echipamente concepute special pentru semnalizare lucrari, dirijare trafic, dar si accesorii auto si truse de prim ajutor moderne!

Descopera acum oferta Vesta – garanteaza siguranta la locul de munca!

Ne puteți urmări pe Facebook sau pe Google News