Advertoriale

Cum alegi o cazare pe Valea Doftanei pentru o experienta de neuitat?

Valea Doftanei este cunoscuta ca una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din Prahova, aflandu-se la doar 90 de minute de capitala (sau de Brasov). Astfel, aceasta locatie poate fi destinatia ideala pentru cei care nu vor sa piarda o zi din weekend pe drumuri, dupa cum s-ar spune.

Totusi, privelistea nu este totul. Tocmai de aceea, ai nevoie de o cazare Valea Doftanei care sa complimenteze perfect locatia si sa nu ti-o ascunda dupa pereti grosi, ferestre mici si camere inguste. Iata cum alegi cazarea perfecta!

Cat mai aproape de Lacul Paltinu

Raul Doftana se termina cu Lacul Paltinu, una dintre atractiile principale de pe Valea Doftanei, inconjurat de paduri si vegetatie, dar si de diverse unitati de cazare pe Valea Doftanei. Astfel, poti experimenta din plin si din start natura si aerul rece de lac.

Totodata, Lacul Paltinu este perfect pentru amatorii (si nu numai) de sporturi si activitati acvatice, precum SUP, caiac, barca electrica si multe altele. Exista pensiuni si hoteluri care sunt situate fie cat mai aproape cu putinta de malul lacului, fie pe o colina, in apropiere, pentru o priveliste de neuitat.

Acces la cat mai multe activitati

Dupa cum probabil stii, intr-o calatorie/vacanta conteaza atat conditiile de cazare, cat si activitatile pe care le desfasori pe parcursul sejurului. Astfel, ideal ar fi sa gasesti o unitate de cazare pe Valea Doftanei care iti poate oferi acces la activitati diverse, pentru tot grupul sau familia ta.

De exemplu, Valea Doftanei pune la dispozitia tuturor turistilor drumetii magice, sesiuni de mers cu bicicleta prin codru, trasee de explorare cu ATV-ul, ateliere de vino-pictura, dar si locuri de joaca pentru cei mici – sau chiar si cei mari, dupa caz.

Desigur, trebuie sa gasesti hotelul sau pensiunea care iti poate facilita toate experientele aparte de mai sus.

Experienta culinara romaneasca – fine dining si local

Valea Doftanei este, in esenta, compusa din doua sate – Traisteni si Tesila. Acestea doua, prin localnici si priveliste, reprezinta o alta parte foarte importanta a acestei zone deosebite. Mai exact, un restaurant din cadrul unei unitati de cazare pe Valea Doftanei pot apela oricand la producatorii locali pentru a-ti oferi experiente culinare inedite, dar mai ales pur romanesti.

Evident, exista o locatie, care imbina toate cele mentionate pentru a forma singura experienta de care ai nevoie pentru a descoperi Valea Doftanei in intregime. Aceasta locatie este cunoscuta drept ATRA Doftana si este sustinuta de conceptul Simte – Gusta – Respira.

ATRA Doftana atrage, printre altele, prin restaurantul gourmet care apeleaza la fermieri, ciobani si producatori locali, dar si la gradina proprie a locatiei pentru produse proaspete, naturale, sanatoase. Apoi, ca si prim centru de cazare in Valea Doftanei, ATRA dispune de camere pe malul lacului Paltinu, dar si mai departe de acesta, pentru o priveliste de ansamblu.

Poti astfel alege intre camerele principale sau UNO, o vila privata pentru tine si prietenii sau familia ta.

Pe scurt, daca vrei sa descoperi si sa experimentezi cazarea ideala si locatia perfecta, arunca o privire la ATRA Doftana. Aceasta are (din plin) toate cele necesare pentru a-ti oferi o experienta de neuitat intr-una dintre cele mai spectaculoase zone montane ale tarii!

Citeste si...