Actualitate

Cuplu specializat în cultivarea cannabisului, arestat în timp ce arunca saci plini cu plante în Dunăre

Misiune neobișnuită pentru polițiștii di Galați. Un cuplu au fost arestat pentru că a încercat să arunce în Dunăre trei saci cu cannabis, de peste 57 de kilograme. Plantele proveneau dintr-o cultură înființată pentru a comercializarea ulterioară.

Potrivit Poliţiei Române, poliţişti de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi au prins, joi, un bărbat de 49 de ani şi o femeie de 26 de ani, ambii din municipiul Galaţi, care ar fi aruncat în Dunăre plante de cannabis.

Astfel, atât în apă, cât şi pe malul din partea oraşului, au fost descoperite 400 de plante de cannabis.

Ulterior, forțele de ordine au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în spaţii aparţinând celor două persoane şi anturajului lor.

Vineri a fost făcută o a şasea percheziţie domiciliară, la o altă adresă din municipiul Galaţi, la o proprietate pe care bărbatul o închiriase, unde a fost descoperită aparatură pentru cultivarea indoor a cannabisului.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi indisponibilizate documente, telefoane, 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării.

Iniţial, cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar vineri Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

La rândul lor, reprezentanţii DIICOT au arătat că bărbatul şi femeia, acuzaţi de trafic de droguri, au înfiinţat, într-un imobil din municipiul Galaţi, o cultură de plante de cannabis, în vederea comercializării acestora către diverşi consumatori.

Atunci când au fost prinşi de poliţiştii de frontieră, cei doi se aflau în parcarea amenajată pe Faleza Dunării din Galaţi şi încercau să descarce dintr-un autoturism şi să arunce în Dunăre 3 saci conţinând 400 de plante de cannabis, cu masa totală de 57,7 kilograme.

sursa

Citeste si...