Auto

Dacia își reia activitatea în două faze: Pe 21 aprilie și din 4 mai

Dacia își reia activitatea în două faze: Pe 21 aprilie și din 4 mai
Dacia își reia activitatea în două faze: Pe 21 aprilie și din 4 mai

Dacia își reia activitatea de producție în două faze. Astfel, de pe 21 aprilie începe lucrul la Uzina Mecanică și Șasiuri și la Departamentul Presaj, pe bază de voluntariat, iar de pe 4 mai activitatea va fi reluată în întreaga uzină.

La fabrica din Mioveni nu se mai lucra din 19 martie, ca măsură de protecție, în contextul epidemiei de coronavirus.

Uzina Dacia își reia activitatea

Conducerea uzinei Dacia și-a informat angajații că activitatea de producție va fi reluată în curând. Astfel, pe 21 aprilie începe lucrul la Uzina Mecanică și Șasiuri, cu 250 de salariați pe bază de voluntariat, și la Departamentul Presaj, cu 190 de salariați voluntari.

De pe 4 mai, uzina își va relua activitatea complet, a transmis administrația uzinei, citată de G4Media.

Pentru evitarea infectării cu COVID-19, conducerea a stabilit mai multe reguli.

Kia Motors este primul constructor care a anunțat angajații că va reîncepe activitatea în Europa. Este vorba despre lucrul la uzina din Slovacia, întrerupt pe 23 martie.

Activitatea la Dacia, întreruptă din cauza epidemiei de coronavirus

Automobile Dacia anunțase oprirea activității la uzina din Mioveni începând cu 19 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. De atunci, angajaţii au fos plătiți cu 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă.

Perioada de șomaj tehnic trebuia să dureze până pe 5 aprilie. Atunci, însă, grupul a anunțat că prelungește măsura, dată fiind evoluția epidemiei, fără a avansa un termen pentru redeschidere.

La acea vreme, ministrul Economiei, Virgil Popescu, declarase că reprezentanții Dacia pregătesc reluarea activității, dar astfel încât sănătatea angajaților să fie protejată.

În februarie, Dacia anunțase că își suspendă creșterea capacității de producție la uzina de la Mioveni, din cauza previziunilor pesimiste privind vânzările.

Și uzina Ford din Craiova și-a sistat activitatea în martie, tot ca măsură de protecție.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *