Publicatia Antena24.ro.

Dacia Superlong, singura mașină decapotabilă românească


Dacia SuperlongÎn 1978, parcul auto din România se „îmbogățea” cu încă un model Dacia.

A fost prima și singura mașină decapotabilă pe care a fabricat-o uzina de la Colibași și ar putut deveni un autoturism cu adevărat autentic și îndrăgit la scară largă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Dacia Superlong, ne spune chiar inginerul care a lucrat la ea.

Dacia Superlong, singura mașină decapotabilă românească
Dacia Superlong a fost unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte pe care le-a scos uzina Dacia pe porțile fabricii sale.

În mod evident, a rămas și aceasta la stadiul de prototip, dar a fost unul destul de reușit, dacă e să ne luăm după singura fotografie a vremii și după spusele inginerului Nicolae Cosmescu inginerul care a coordonat acest proiect.

Și el l-a primit, la rândul lui, de la directorul Dacia de la acea vreme, deoarece șefii întreprinderilor și mai-marii din PCR concurau pentru atenția lui Nicolae Ceaușescu pentru a lua o primă sau alte beneficii.

citeste aici continuarea.

FacebookTwitterOdnoklassnikiLinkedInShare


Citeste si...


Cum sa te feresti de “coronavirus”

Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat un ghid pentru consumatori ce conține recomandări ale autorităților naționale cu responsabilitate în domeniul prevenirii și limitării îmbolnăvirilor cu noul virus, relatează Mediafax. În conformitate cu precizările Organizației Mondiale...


Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro