Auto

Dai flash-uri în trafic? Este LEGAL în doar două situaţii

Mulți șoferi din Germania și România folosesc flash-uri în trafic fără să se gândească la consecințele legale. Cu toate acestea, conform reglementărilor, ele pot fi folosite legal doar în două situații. dacă vrei să fii Bunul samaritean, rişti amenzi usturătoare.
În traficul rutier modern, gafele și erorile de trafic sunt la ordinea zilei. De exemplu, mulți șoferi se comportă greșit la săgeata verde de la semafor. Dar există multe alte cazuri care subliniază ignoranța multor șoferi. Printre care lumina intermitentă a fazei lungi care este folosită în multe cazuri – dar utilizarea sa este permisă doar în două.

Flash-uri în trafic, când sunt folosite legal
Majoritatea șoferilor folosesc flash-urile pentru a-i avertiza pe alții cu privire la controalele rutiere din apropiere sau pentru a-i da prioritate unei alte mașini. Cu toate acestea, conform secțiunii 16 din Legea privind circulația rutieră (StVO), acest lucru este permis numai în următoarele două cazuri:
În caz de urgență, pentru a-i avertiza pe alții despre pericol
La depășiri în afara zonelor construite.

Aprinderea intermitent „lung” pentru a alerta vehiculul din fața dumneavoastră că depășiți este o activitate destul de rar folosită pe șosea. „În afara intravilanului, depășirea poate fi anunțată cu semnale acustice sau luminoase scurte”. Teoretic, ar trebui să claxonați și – dar în realitate acest lucru ar putea să deruteze unii șoferi. Conform legii, trebuie să vă asigurați că șoferii care se apropie din sens opus nu sunt orbiți atunci când folosiţi lumina intermitentă cu faza lungă.
Aveți grijă când îl utilizați pe autostradă. Potrivit ADAC, puteţi folosi flas-urile şi pe autostradă dacă șoferul unui vehicul care circulă pe banda din stânga nu înţelege că intenționați să depășiți, chiar dacă indicați spre stânga. Dar mare atenţie: dacă exagerezi cu flas-urile şi, de asemenea, stai aprope de maşina din faţă pe o perioadă mai lungă de timp, s-ar putea să fii vinovat de constrângere. Prin urmare, păstrați întotdeauna distanța de siguranță corectă (jumătate din viteza cu care rulaţi) și aprindeți luminile doar pentru scurt timp.

sursa

Citeste si...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește Antena24 pe: Google News