Politica

Dan Vîlceanu: Este foarte puțin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR PLUS

Ministrul demisionar al Finanțelor, Dan Vîlceanu susține că este foarte puțin probabil ca PNL să poarte discuții cu privire la un guvern format alături de USR PLUS, dar admite că „toate variantele sunt de masă”.

Secretarul general al PNL spune că acest fapt se datorează, în mare parte, votului de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Vîlceanu susține că „nu poți să dai jos propriul guvern din care ai făcut parte și după aceea să vii să stai de vorbă cu viitorii parteneri pe care i-ai dezamăgit”.
Secretarul general al PNL este de părere că soluția ar trebui să vină de la cei pe care îi consideră responsabili de criza politică: USR, AUR și PSD.
„Astăzi am avut parte de un episod de-a dreptul halucinant. Am avut trei partide care au votat o moțiune de cenzură neștiind în secunda următoare trecerii moțiunii de cenzură ce au de făcut.

Dacă ai o minimă responsabilitate, trebuie să știi că vei avea o majoritate care va putea vota un guvern. Altfel, nu ai făcut decât să arunci România într-o criză politică, pe lângă problemele create de creșterea facturilor la energie.

Avem o majoritate formată din USR, AUR și PSD care în mod normal ar fi trebuit să ne spună ce urmează”, a precizat Dan Vâlceanu

sursa

Citeste si...