Actualitate

De ce aplicația Facebook Messenger este mai sigură decât se spune

De ce aplicația Facebook Messenger este mai sigură decât se spuneÎn ultima vreme foarte multă lume își dezinstalează aplicația de Facebook Messenger din cauza unor temeri nejustificate. Oamenii se tem că aplicația Facebook Messenger îi poate spiona, poate folosi agenda pentru a suna sau trimite mesaje și poate controla total telefonul mobil.

Aplicația Facebook Messenger nu îți afectează dreptul la viață privată
De când Messenger a devenit o aplicație separată de Facebook, au început să curgă reclamațiile legate de faptul că această aplicație încalcă dreptul la intimitate.

Din fericire, singurul motiv pentru care ar trebui să ne facem griji este faptul că Messenger va rula pe viitor reclame și că marile firme vor putea interacționa direct cu noi, consumatorii prin chat.
Facebook Messenger ne poate spiona?
Indiferent de ceea ce ai citit pe internet, Facebook Messenger nu îți va suna și nu le va scrie mesaje prietenilor, nu va putea folosi camera telefonului și nici nu te va asculta și înregistra. Există legi care ne apară dreptul la intimitate și Facebook ar avea de suferit dacă ar încerca să colecteze date despre viața noastră privată.

Aplicația Messenger nu oferă Facebook-ului dreptul de a-ți controla total telefonul.

Termenii și condițiile de folosire a aplicației Messenger sunt identice cu cele ale aplicației Facebook, pe care o folosești de ani de zile. În plus, pe telefonul tău sunt multe aplicații similare cu Facebook și Messenger, cu termeni și condiții de folosire identice.

Dacă folosești un telefon cu sistem de operare Android, aplicația Messenger îți va solicita accesul la camera foto, la microfon, la agendă, locație, calendar, informații despre WiFi și altele. Poate ți se pare destul de înfricoșător, dar trebuie să știi că aceleași cerințe le au și alte aplicații pe care le folosești zilnic. De exemplu: WhatsApp, Snapchat sau Instagram.
În plus, Google solicită anumite permisiuni chiar dacă acestea nu sunt utilizate efectiv. Deci, chiar dacă aplicația solicită acces la camera foto sau agendă, asta nu înseamnă că aplicația nu va face oricare dintre aceste lucruri fără știrea celui ce deține telefonul.

Întradevăr, Facebook și Facebook Messenger, alături de multe alte aplicații colectează date și le folosește doar în scop comercial. Acesta este motivul pentru care primești reclame pe Facebook legate de căutările și interesele tale.

Unica.ro

Citeste si...