Extern

De ce Bulgaria este o asa mare atractie pentru turiștii români

Bulgarii știu să-și vândă litoralul. Astfel, an de an, vara, românii dau năvală la vecinii din sud. În 2021, Bulgaria a încasat o mulțime de bani de la turiștii din țara noastră, iar trendul are mari șanse să se mențină și în 2022. Cât despre litoralul românesc, prea puțini turiști străini vin la noi în țară, inclusiv bulgari.

Specialiștii în turism au făcut o radiografie a cifrelor de anul trecut și au oferit prespective pentru anul în curs.

2021 a fost un an bun pentru litoralul bulgăresc, în special din punct de vedere al turiştilor români, care s-au aflat pe primul loc ca pondere în rândul vizitatorilor străini. Turiştii trebuie să ştie, însă, că pe fondul inflaţiei şi al nesiguranţei determinate de pandemie, preţurile au crescut.
Tarifele aplicate de hotelurile de pe litoralul bulgăresc sunt influenţate mult de pieţele vestice, dinspre care turiştii veneau şi în capetele de sezon, pe când românii şi bulgarii se rezumă la perioada iulie – august. Ultimii doi ani nu au fost foarte buni, litoralul bulgăresc simţind lipsa multor pieţe occidentale iar hotelierii vor să recupereze pierderile”, potrivit Travel Planner.

sursa