Social

Decizie devastatoare! BOR a decis: „Sfantul Gheorghe nu se mai sarbatoreste pe 23 aprilie in Romania, se schimba data. Toata lumea este revoltata!”

Decizie devastatoare! BOR a decis: “Sfantul Gheorghe nu se mai sarbatoreste pe 23 aprilie in Romania, se schimba data. Toata lumea este revoltata!”Decizie revoltatore ale BOR, nu mai se sarbatoreste Sfantul Gheorghe pe data de 23 aprilie in Romania anul acesta, toata lumea va afla pe ce data se schimba, relateaza www.cancan.ro.

“În primul rând, de Florii este praznic împărătesc.

În al doilea rând, în ajunul sărbătorii Floriilor se face acea procesiune în toate oraşele ţării şi atunci, ca să se dea o importanţă aleasă sărbătorii Sf. Gheorghe, slujba pentru sărbătoare a fost pusă a doua zi de Paşti (n.a. anul acesta Paştele este pe 28 aprilie), pentru că în ajunul Floriilor nu se putea face vecernie. Acesta a fost raţionamentul Sfântului Sinod.

A doua zi de Paşti slujba de Sf. Gheorghe este unită cu slujbele pascale. Vecernia Sf. Gheorghe se va oficia în duminica Învierii, la prânz, când în biserici se va face A doua Înviere”, a precizat profesorul teolog Sebastian Burlan pentru adevarul.ro.

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *