Politica

DECLARATIE VIDEO! Klaus Iohannis anunta romanii, vestea socheza tot poporul roman: „Primul lucru la care renunt este..”

Presedintele Klaus Iohannis anunta tot poporul roman cu hotararea care a luat-o in urma cu cateva momente, relateaza infopuls.ro.

„Avem în momentul de faţă multe discuţii în jurul imunităţii şi vă spun că primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea preşedintelui României.

Este nevoie, evident, pentru acest lucru, de discuţii cu partidele politice, în special acum, cu comisia care se ocupă de proiectul de modernizare a Constituţiei.

Voi avea aceste discuţii şi voi solicita ferm să se renunţe la alineatul care stabileşte că preşedintele se bucură de imunitate”, a spus Iohannis.

El a afirmat că trebuie schimbate şi prevederile legate de imunitatea parlamentarilor.

„Toată lumea înţelege şi este de acord că trebuie să existe o protecţie pentru opinia politică şi sunt total de acord şi cred că toată lumea este de acord că parlamentarii nu pot fi traşi la răspundere penală pentru opţiunea lor politică, dar dincolo de asta este inadmisibil ca prin procedură parlamentară să poată fi împiedicată justiţia să-şi facă treaba. Aici lucrurile trebuie schimbate clar şi total.

Aceste lucruri se pot face simplu, dacă noi toţi ni le dorim, atunci o să vedeţi că politicienii vor fi şi ei primii care şi le doresc, fiindcă vor votul dumneavoastră”, a subliniat Klaus Iohannis.

https://www.youtube.com/watch?v=KVncu0kLZzc

Citeste si...