Scitech

Departamentul Justiției ar putea aduce acuzații antimonopol împotriva Google

Departamentul Justiției ar putea aduce acuzații antimonopol împotriva Google
Departamentul Justiției ar putea aduce acuzații antimonopol împotriva Google

Se preconizează că Departamentul de Justiție al SUA și mai mulți avocați generali ai statului vor depune acțiuni antimonopol împotriva Google Alphabet la sfârșitul acestui an.

Jurnalul a spus că investigațiile statelor s-au concentrat până în prezent pe activitatea de publicitate online Google. DOJ se uită, de asemenea, la tehnologia publicitară Google, dar în plus se spune că se concentrează pe pretențiile potrivit cărora compania din Mountain View își folosește activitatea de căutare pentru a înăbuși concurența.
Surse familiare cu chestiunea spun The Wall Street Journal că Departamentul de Justiție ar putea percepe acuzații împotriva Google încă din această vară.

Au mai putut continua procesele suplimentare ale avocaților generalii de stat, inclusiv procurorul general din Texas, Ken Paxton, în toamnă, au spus alții.

Nu este clar dacă statele își vor depune propriile plângeri sau pur și simplu se vor alătura unui caz federal.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat jurnalului că vor continua să se angajeze cu investigațiile în curs conduse de Departamentul de Justiție și de procurorul general Paxton și nu au actualizări sau comentarii cu privire la speculații.

Obiectivul nostru se concentrează ferm pe furnizarea de servicii care ajută consumatorii, susțin mii de companii și permit alegerea și concurența sporite”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Deși toate semnele indică un caz care se concretizează, nu au fost luate încă decizii finale, au spus sursele.\
Cu toate acestea, în cazul în care un caz federal se va realiza, acesta ar putea fi printre cele mai semnificative din istoria SUA, chiar acolo cu cazul antimonopolului guvernului împotriva Microsoft la sfârșitul anilor 90 .

Pe măsură ce Google a crescut dimensiunea și domeniul de aplicare al operațiunilor sale, criticii au solicitat din ce în ce mai mult compania să fie divizată. Anul trecut, de exemplu, senatoarea Elizabeth Warren a spus în timpul campaniei sale prezidențiale că gigantii tehnologici precum Amazon, Facebook și Google ar trebui să fie destrămați, deoarece au prea multă putere asupra economiei, societății și democrației.

Comisia federală pentru comerț american a analizat practicile Google în urmă cu aproape un deceniu, dar în cele din urmă nu a adus acuzații împotriva gigantului de căutare.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *