Publicitate
Politica

Deputatul salajean al PMP, Liviu Balint, va fi exclus din partid pentru ca a votat motiunea PSD

Publicitate

Presedintele Partidului MIscarea Populara (PMP) Salaj, deputatul Liviu Balint, va fi explus din partidul condus de Traian Basescu.

Desi PMP a hotarat sa nu participe la votul motiunii depuse de PSD impotriva guvernului Grindeanu, deputatul salajean al PMP a fost in sala si a votat. Logica normala presupune ca a votat pentru motiune, alaturi de PSD, pentru ca altfel nu avea nici un rost sa-si puna pielea in bat. Oricum, este considerat „tradator” in PMP si va fi exclus; implicit nu va mai fi nici presedintele PMP Salaj.
Salajul are doi parlamentari PMP, mandate obtinute la redistribuire dupa alegerile parlamentare din decembrie. Balint este deputat PMP Salaj, iar Vasile Lungu este senator PMP Salaj. Nu prea au avut insa niciodata mai nimic in comun, inca din campania electorala, desi au candidat amandoi de la PMP, si mai ales n-au avut dupa alegeri, cand au devenit parlamentari. Astfel ca pozitia PMP Salaj nu a fost niciodata unitara asupra problemelor dezbatute public. Lungu a fost tot timpul pe pozitia de opozant manifest al Puterii si ferm in declaratii, in contrast cu Balint.

Publicitate

PMP cauta presedinte pentru Salaj
in locul lui Liviu Balint, „care a tradat”

„Sunt mahnit si dezamagit de felul in care s-a comportat Liviu Balint azi (ieri – n.r.) la votul motiunii de cenzura. Nu mai poate sa faca parte in continuare din echipa noastra. Nu poti avea incredere intr-un om care a tradat. Urmeaza sa fie exclus din PMP in totalitate, din toate functiile pe care le detine. Doresc sa precizez faptul ca Liviu Balint a ajuns in Parlament prin redistribuirea voturilor, nu prin votul direct al salajenilor. Personal, sunt dezamagit de actiunea lui,mai ales ca eu l-am ajutat atat de mult. „In zilele urmatoare vom cauta o noua conducere care sa preia Filiala PMP Salaj. Am programate doua vizite in Salaj, una in iulie si una in august, pe care le voi onora„, ne-a declarat ieri presedintele executiv al PMP, deputatul Valeriu Steriu.
Senatorul salajean PMP, Vasile Lungu,
despre situatia din organizatia locala

Potrivit senatorului salajean al PMP, Vasile Cristian Lungu, nici un parlamentar PMP nu a fost in sala la momemtul votului motiunii. Singurul prezent ar fi trebuit sa fie presedintele PMP, Traian Basescu, care a luat cuvant si ulterior, la finalul votului, a facut parte din Comisia de validare a votului motiunii. A mai fost insa de la PMP si Liviu Balint, care s-a dus la vor impotriva deciziei partidului.
Legat de participarea la votarea a lui Liviu Balint, senatorul salajean Vasile Lungu spune ca, lucru evident, Balint a incalcat regula decisa de partid.
Inseamna ca a incalcat hotararea pe care au luat-o, in 20 iunie, grupurile parlamentare reunite ale PMP. Vom convoca o sedinta in Filiala din Salaj, azi (ieri – n.r.) la ora 19.00, unde vom discuta efectiv ce s-a intamplat la votul motiunii. Asteptam un mesaj de la centru privind aceasta situatie” , spune Lungu.

Graiulsalajului.ro

Publicitate

Citeste si...