Social

Descoperă ce este o baie de sunet şi ce beneficii îţi aduce

Descoperă ce este o baie de sunet şi ce beneficii îţi aduce
Descoperă ce este o baie de sunet şi ce beneficii îţi aduce

În această lume agitată, băile de sunet îmbunătățesc starea de spirit prin folosirea celui mai vechi element, sunetul, fără a folosi suplimente, măști și alte cosmetice.
Expresia „baie de sunet” este adesea folosită pentru a se referi la momentele când permiți sunetelor produse de anumite instrumente să te inunde și să creeze o atmosferă relaxantă, meditativă și terapeutică, însă chiar dacă nu este o știință certificată, unii terapeuți se referă la această tehnică cu termenii de „terapie prin sunet” sau „meditație cu sunet”.

Motivul principal pentru care termenii de „baie” și „sunet” sunt uneori folosiți separați este că deși sunetul în sine vindecă, terapeutul nu este tocmai un vindecător ci însuși pacientul permite sunetului să-l vindece în mod pasiv.

Cum funcționează băile de sunet

Energia se duce acolo unde este îndreptată atenția și pentru cei mai mulți, o baie de sunete direcționează energia necesară acolo unde persoană suferă, pentru a putea medita, proces similar cu meditația mindfulness sau repetarea de mantre.

În acest caz, în timpul vibrațiilor produse de instrumente precum harpa, gonguri, castrone sau mori de vânt, nu îți poți spune că meditezi, deoarece acest lucru înseamnă tocmai să te distanțezi de proces în sine. Este ca un mesaj transmis la nivel celular.

Când începi o baie de sunete, tehnicile de respirație profundă te vor ajuta să intri în atmosferă și să ieși din starea agitată, mereu în alertă, în care te pui vrând nevrând în fiecare zi.

Există studii limitate că această tehnică funcționează cu adevărat, dar cei care au trecut prin astfel de terapii susțin că stările depresive sunt din ce în ce mai rare, iar anxietatea, tensiunea și agitația au dispărut.

Oamenii au experiențe cu adevărat profunde doar dacă se duc cu mintea și sufletul deschise la nou, caz în care unii încep să plângă de emoție, pentru că se simt în siguranță pentru prima oară după mult timp sau au o experiență psihedelică.

Deși nu este chiar același lucru cu prezența într-un cabinet de terapie, poți găsi pe YouTube câteva sesiuni care să te ajute să-ți dai seama mai bine ce înseamnă, însă pentru a beneficia la maxim de efecte, asigură-te că știi din start cât durează o ședință, deoarece se poate întinde de la 30 de minute până la 14 ore.

sursa

Citeste si...