Actualitate

Desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, pe ordinea de zi a ședinței de GuvernMemorandumul prin care se propune desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri.

Prin memorandumul cu tema „Evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi propuneri”, Ministerul Justiției dorește desființarea SIIJ sau regândirea modului de funcționare a Secției.

Totodată, membrii Executivului vor discuta în ședința de vineri un proiect de lege referitor la abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, precum și proiecte privind eliberarea din funcție sau numirea unor prefecți și subprefecți.

În ședința programată să înceapă la ora 17.00, cabinetul Orban și-ar putea asuma răspunderea pe abrogarea OUG 51/2019 prin care a fost blocat transportul județean gratuit pentru elevi. Ordonanța în cauză a fost adoptată de guvernul PSD în luna iunie. Ulterior, în luna august, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională în privința acestui act normativ, susținând că prin eliminarea din sfera serviciilor publice a transportului rutier de persoane interjudeţean se încalcă voinţa Parlamentului.
Tot în ședința de vineri, membrii Guvernului vor discuta un memorandum privind Acordarea de asistenţă Albaniei în operaţiunile de expertizare a structurii clădirilor post cutremur.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *