Scitech

Dezbaterea începe să se învârtă în jurul demo-ului tehnologic Epic’s Unreal Engine 5 pe PS5

Dezbaterea începe să se învârtă în jurul demo-ului tehnologic Epic's Unreal Engine 5 pe PS5
Dezbaterea începe să se învârtă în jurul demo-ului tehnologic Epic’s Unreal Engine 5 pe PS5

Aspectul de miercuri la Unreal Engine 5 care rulează pe un devkit PlayStation 5 cu siguranță a ridicat multe sprâncene. De asemenea, a lansat o serie de „Cine este Consola este mai bună” printre comunitățile Xbox și PlayStation.

Știi că se apropie de eliberarea timpului în care dezbaterile, hype-ul și controversele încep să se încălzească.

Ambii producători vor începe acum să jure pentru atenția ta.
La începutul acestei săptămâni, Epic ne-a oferit o scufundare frumoasă în tehnologia următoarei iterații a modelului Unreal Engine.

În cazul în care ai ratat-o, am repostat-o ​​mai jos – merită cu adevărat să aruncăm o privire.

A prezentat două noi tehnologii de bază utilizate pentru geometrie virtualizată și iluminare globală dinamică. Și mai interesant a fost faptul că demo-ul tehnic a rulat pe un kit de dezvoltare PlayStation 5.

În timp ce Unreal Engine a fost întotdeauna agnostic de platformă, alegerea de a demonstra cele mai noi capacități ale UE5 pe hardware-ul PS5 a ridicat unele controverse în comunitate. De ce să nu-l afișați pe Xbox Series X sau, mai bine zis, hardware-ul PC de înaltă performanță?

Când a pus această întrebare, Epic a spus că PS5 tocmai a fost hardware-ul vizat pentru acest demo specific.

Demo-ul pe care l-am dezvăluit este difuzat pe PS5, deoarece aceasta a fost platforma noastră țintă pentru această experiență specială„, a declarat pentru Kotaku un purtător de cuvânt al Epic.
Pentru a potoli criticile față de favoritism, Epic a adăugat că Unreal Engine 5 va rămâne agnostic pentru platformă și că noile tehnologii core Nanite și Lumen vor funcționa și pe Xbox Series X.

UE5, cu tehnologii de bază precum Niagara VFX și fizica și distrugerea haosului – și recent descoperită geometrie virtualizată Nanite și iluminare globală dinamică Lumen – vizează de asemenea Xbox Series X”, a spus purtătorul de cuvânt.

Când am fost întrebat în mod explicit dacă demo-ul „Lumin în țara Nanitei” de miercuri poate rula pe o serie X, singura replică a fost „Nu-l rulăm pe XBSX”.

Desigur, doar pentru că Epic nu rulează demo-ul pe consola Microsoft nu înseamnă că nu poate rula pe el. Orice număr de motive ar fi putut determina decizia, dar toate sunt speculații.

Poate că demo-ul este o construire timpurie a unui joc planificat ca exclusiv PlayStation. Este posibil, de asemenea, dev-urile au ales hardware-ul PS5 la întâmplare.

Dar poate este din cauză că aveau nevoie de cel mai rapid sistem de stocare acolo pentru ca demo-ul să funcționeze la maxim, iar PS5 îl are.

Asta e corect. Potrivit CEO Epic Games Tim Sweeney, sistem de stocare PlayStation 5 a outclasses nimic disponibil pe sistemele PC sau chiar HEDT.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *