Actualitate

DEZVALUIRI CUTREMURATOARE! Romania este aliata grupului ISIS, cei trei teroristi au fost eliberati cu ajutorul Romaniei!

Descoperire uluitoare in 2017, Romania a fost acuzata pe motivul ca ar fi facut un pact cu teroristii ISIS, relateaza spynews.ro.
Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics, temuţii „traficanţi de arme” care au jucat în pseudoreportajul „profesioniştilor” de la Sky News, despre care DIICOT spunea că „au generat sentimentul de insecuritate în rândul populației”, sunt, mai nou, liberi ca pasărea cerului.

Cei trei barbati deja sunt eliberati la casele lor, alaturi de familii.

Teroristii au fost vedete anul trecut, deoarece au participat la un show ieftin care a fost regizat de jurnalistii din Marea Britanie de la postul Sky News, dandu-se drept traficanti de arme, care vindeau mitraliere si luneta, clientilor fideli, inclusiv teroriştilor ISIS.

Ei au fost reţinuţi de DIICOT şi arestaţi, ulterior, fiind acuzaţi de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false. Procurorii susțineau că reportajul difuzat de postul de televiziune britanic a fost preluat în mass-media din România și de alte state membre UE, iar din trecerea în revistă a știrilor difuzate pe această temă, cât și a comentariilor difuzate în spațiul public, a rezultat că faptele prezentate au generat, pe de o parte sentimente reprobatoare la adresa statului român, iar pe de altă parte un sentiment de insecuritate în rândul cetățenilor din România, având în vedere prezentarea unor posibile amenințări la adresa securității naționale.

„În același sens, cu rea-credință, cunoscând că armele de vânătoare pe care inculpații români (care aveau permise de port-armă pentru o parte dintre acestea), li le-au pus la dispoziție și pe care le-au filmat ca fiind arme de război, au prezentat publicului larg (reportajul fiind prezentat pe postul de televiziune britanic) un scenariu care, dacă ar fi fost adevărat, ar fi creat impresia că autoritățile statului român nu gestionează sau nu sunt interesate de a gestiona o așa-zisă problemă creată de vânzarea de arme pe teritoriul său, din motive de incompetență sau de corupție”, explicau procurorii DIICOT.

 

Citeste si...