Publicitate
Actualitate

DOLIU NATIONAL! A decedat un om al Romaniei, romanii sunt socati de aceasta veste!

Publicitate

Aceasta veste ingrozitare a socat intreaga Romanie, s-a stins un om indragit de catre cetatenii romanii, relateaza www.antena3.ro.

Toata lumea este trista, deoarece s-a pierdut un om important in lumea filmelor din Romania, disparitia lui Ion Besoiu a indoliat pe toata lumea, un mare actor al teatrului romanesc, si cel mai bun prieten al fostului presedinte Ion Iliescu, care este sfasiat de durere.

Publicitate

Ion Iliescu la pamant de durere a afirmat pe blog că a primit cu mare tristeţe vestea morţii actorului Ion Besoiu, despre care spune că a fost unul dintre cei mai iubiţi şi mai cunoscuţi actori ai unei generaţii de artişti ai cuvântului şi imaginii care au făcut cunoscută arta interpretativă românească în lume.

„A fost un om cald, deschis, cu o impresionantă cultură, cu rigoare ‘nemţească’ şi o sete de cunoaştere impresionantă.

Personalitatea sa s-a reflectat şi în felul în care şi-a conceput şi interpretat personajele. Deşi cinematograful l-a făcut cunoscut celor mai mulţi dintre români, succesul în cinematografie este rezultatul muncii extrem de serioase din teatru.

Şi asta îl face un exemplu pentru oricine alegea această meserie grea, care implică multe sacrificii. Îmi vor lipsi discuţiile pe care le aveam cu el în triştii şi dramaticii ani ’80 ai secolului trecut, când teatrul era, alături de carte, printre puţinele refugii luminoase pentru români.

Era un optimist de felul său şi credea în vremuri mai bune, în rolul artei, acela de a deschide mintea oamenilor, de a-i face mai buni.

Am avut privilegiul să-i înmânez Ordinul Naţional ‘Steaua României’, o recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea artei teatrale româneşti.

Prin dispariţia sa, teatrul românesc pierde un mare actor şi eu pierd un bun şi respectat prieten”, a arătat Ion Iliescu într-o postare pe blog.

 

Publicitate

Citeste si...