Actualitate

Donald Trump, președintele SUA, a prelungit, în această seară, suspendarea sancțiunilor decisă în cadrul Acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, dar oficiali de la Casa Albă susțin că este ultima dată când liderul american acceptă acest lucru.

Donald Trump, președintele SUA, a prelungit, în această seară, suspendarea sancțiunilor decisă în cadrul Acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, dar oficiali de la Casa Albă susțin că este ultima dată când liderul american acceptă acest lucru.Donald Trump contestă Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, dar a acceptat prelungirea suspendării sancțiunilor la solicitarea partenerilor europeni.

Până la următorul termen de prelungire a sancțiunilor, peste 120 de zile, Donald Trump „intenționează să colaboreze cu partenerii europeni pentru înăsprirea condițiilor” Acordului atomic cu Iranul, a declarat un oficial de rang înalt de la Președinția Statelor Unite, citat de agențiile Reuters și Associated Press.

În cazul în care nu vor fi înăsprite condițiile Acordului atomic, Donald Trump ar putea decide retragerea Statelor Unite din acest tratat, a atras atenția oficialul citat.

Este ultima dată când președintele SUA menține suspendarea sancțiunilor” contra Iranului, a declarat un alt oficial de la Casa Albă.

Chiar dacă Donald Trump menține suspendarea sancțiunilor, decisă în cadrul Acordului nuclear, Departamentul american al Trezoreriei a impus alte sancțiuni Iranului, din cauza programului balistic.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franța, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activitățile atomice în schimbul relaxării sancțiunilor internaționale. Președintele SUA, Donald Trump, și Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul.

Reporterntv.ro

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *