Actualitate

Draga Olteanu Matei a murit. Îndrăgita actriță s-a stins pe patul de spital, la 87 de ani

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie, la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Medicii au declarat că au vegheat-o până în ultima clipă, însă nu au reușit să o readucă la viață, din cauza vârstei înaintate și a problemelor cu care se confrunta.

„Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul Sfântul Spiridon, de la secţia ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluţia ei a fost una nefavorabilă şi s-a declarat decesul în cursul acestei nopţi.

Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator… din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl avem”, au anunțat reprezentații Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.
Cauza decesului actriței Draga Olteanu Matei
Îndrăgita artistă a ajuns la spital vineri, cu o hemoragie digestivă puternică. Medicii au reușit inițial să o stabilizeze, însă starea ei continua să se agraveze.

Medicul șef al UPU-SMURD, prof.dr. Diana Cimpoeșu, a precizat luni, că starea actriței Draga Olteanu Matei se poate schimba în orice minut.

„Starea pacientei este staţionară. Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Este o patologie complexă cardiacă, suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani, care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, după cum v-am spus de această dată, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă, starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut”, a spus Cimpoeșu, potrivit Digi 24.

Actrița a ajuns inițial inconștientă, la spital, însă medicii au reușit să o mențină în viață încă câteva zile.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț pentru o hemoragie digestivă superioară, a fost evaluată de urgență, s-a început transfuzia de sânge. Este vorba de o hemoragie importantă, este internată în acest moment la ATI, este conștientă, comunică cu echipa medicală, s-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția să fie una favorabilă”, a transmis medicul Diana Cimpoeșu, când a fost internată actrița.

sursa