Actualitate

Dragoș Săvulescu a fost reținut în Grecia

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fost reținut, duminică noaptea, de polițiști în Grecia.

Astfel, va fi prezentat instanței din Mykonos pentru confirmarea mandatului european de arestare.

În urma cooperării polițienești internaționale, Dragoș Săvulescu a fost reținut, de autoritățile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos). Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare.”, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

Fostul acționar de la Dinamo, Dragoș Săvulescu, a fost reținut de autoritățile din Grecia în timp ce se afla pe insula Mykonos, deși nu ar fi trebuit să părăsească Italia.

Dragoș Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, a rămas cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, după o decizie definitivă a Înaltei Curți.

Omul de afaceri s-a predat în Napoli, Italia, unde a fost eliberat după ce judecătorii au respins cererea României de extrădare şi au redus pedeapsa la doi ani şi cinci luni cu suspendare.

Săvulescu a cerut ulterior instanţelor din România să-i anuleze pedeapsa, însă judecătorii au respins cererea în martie 2021.

sursa

Citeste si...