Actualitate

DSP Bacău, despre femeia care a murit după vaccinarea anti-COVID-19

Pacienta se afla în evidențe cu multiple comorbidități. Nu se susţine decesul ca fiind o reacţie adversă postvaccinală indezirabilă

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău anunță, sâmbătă, că în cazul pacientei care a murit la câteva ore după ce a primit vaccinul anti-COVID-19 nu se poate afirma că decesul a fost o reacție adversă postvaccinală. Femeia în vârstă de 73 de ani care și-a pierdut viața se prezentase la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău cu ”tulburare majoră de ritm cardiac care nu a răspuns la manevrele de resuscitare și care a determinat decesul”. Pacienta era cunoscută ca fiind diagnosticată cu mai multe probleme cardiace, neurologice și cu diabet zaharat, se arată în comunicatul de presă al DSP Bacău.

Precizările DSP Bacău în cazul femeii care a murit după ce a primit vaccinul anti-COVID-19

”Pacienta s-a prezentat la vaccinare în data de 22.01.2021, conform programării efectuate in platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro. La nivelul centrului de vaccinare au fost respectate procedurile de lucru şi protocoalele specifice. În cadrul procedurii de triaj au fost măsurate constantele (tensiunea arterială, frecventa cardiacă, SpO2), care se încadrau în limite normale. După vaccinarea împotriva COVID-19, persoana a fost îndrumată în punctul de supraveghere postvaccinare, unde a fost supravegheată de către medicul coordonator al Centrului de vaccinare timp de 15 minute. Nu a prezentat nicio reacţie postvaccinală şi a urmat circuitul de ieşire. Nu au fost înregistrate deficiențe în ceea ce privește asigurarea calității, siguranței și trasabilității vaccinurilor în toate etapele de gestionare a acestora, cu respectarea lanțului de frig specific”, arată sursa citată.

DSP Bacău: Nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea

După vaccinare, femeia s-a prezentat la UPU ”cu simptomatologie care a impus acordarea asistenței medicale de urgența în contextul multiplelor comorbidități existente. (…) Ţinând cont de antecedentele patologice, evoluţia pe perioada observării postvaccinale, respectiv datele clinice şi paraclinice înregistrate în UPU-SJU Bacău, nu se susţine decesul ca fiind o reacţie adversă postvaccinală indezirabilă. Astfel, nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”, mai transmit reprezentanții DSP Bacău.

sursa

Citeste si...

Antena24.ro

Redactia Antena24.ro info@antena24.ro