Publicatia Antena24.ro.

După 1400 de ani, Roma RETURNEAZĂ Betleemului o bucată din IESLEA în care s-a născut Iisus


Fragmentul, parte dintr-o relicvă păstrată în Bazilica Santa Maria MaggioreO bucată de lemn considerată de catolici ca fiind o parte din ieslea în care s-a născut Iisus va fi adusă la Betleem de Crăciun după ce s-a aflat la Roma timp de aproape 1.400 de ani, relatează Agerpres.

Fragmentul, parte dintr-o relicvă păstrată în Bazilica Santa Maria Maggiore, a fost descris de Custodia Locurilor Sfinte, condusă de Ordinele franciscane, drept un “dar” din partea Papei Francisc.

Într-un comunicat, Custodia anunță că bucata de iesle va ajunge la Ierusalim vineri, fiind planificate mai multe procesiuni religioase dedicate evenimentului.

Sâmbătă, relicva va fi dusă la Betleem, cunoscut în mod tradiţional ca fiind locul de naştere a lui Iisus, şi expusă permanent în Biserica Sf. Ecaterina de lângă Biserica Naşterii Domnului.

Potrivit Custodiei, aşa numita Iesle Sfântă a fost donată de Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, papei Teodor I la mijlocul secolului al VII-lea.

sursa

FacebookTwitterOdnoklassnikiLinkedInShare


Citeste si...


Romanca eroina in Italia. Catalina este voluntara, fiind cea mai frumoasa bunica de acolo!

In ultimele saptamanii, acest virus face victime in mare numar, dar o romanca eroina salveaza oamenii in italia, fiind voluntara, relateaza spynews.ro. Aceasta romanca de opt ani este voluntara in Italia, si din acest gest a fost premiata cu medalie de bronz. Cătălina verifică toţi pasagerii de pe aeroport. Până...


Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro