Actualitate

Dupa coronavirus, se suspecteaza din nou pesta porcina ca a lovit Romania!

Dupa coronavirus, se suspecteaza din nou pesta porcina ca a lovit Romania!
Dupa coronavirus, se suspecteaza din nou pesta porcina ca a lovit Romania!

Dupa pandemia de coronavirus, acuma se suspecteaza din nou ca s-a gasit cadavrele a trei porci mistreti cu pesta porcina, la o margine de padure din Timis, relateaza wowbiz.ro.

S-a contatat in urma unei analize la trei porci mistreti, iar la nivelul Prefecturii Timis care s-a lasat cu o sedinta la Comitetul Local de Combater a Bolilor in care pana la urma au sustinut ca zonele de protectie si tampon pe o raza de cinci km.

”În data de 21 mai, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş a fost anunţată de existenta a trei cadavre de mistreti, în vârstă de aproximativ 2-5 ani.

Mistreţii se găseau la o distanţă de 100 m unul de celălalt, pe Fondul de vânătoare nr. 56 Chevereşu Mare aparţinând Asociaţiei de vânătoare Banat Forest Hunt.

Au fost prelevate probe de către inspectorii DSVSA Timiş. In urma examinarii probelor a fost depistată pestă porcină africană la mistreti, iar probele au fost trimise la I.D.S.A.

Bucureşti pentru confirmare.

În cursul zilei de azi, I.D.S.A. Bucureşti a confirmat existenţa pestei porcine africane la cei trei misteţi, drept urmare, în cadrul şedinţei C.L.C.B. au fost luate măsuri conform actelor normative în vigoare”, se arată în comunicat.

În zona de protecţie de opt kilometri, care cuprinde localităţile: Bacova, Sârbova, Hitiaş, Bazoşu Vechi, Bazoşu Nou, Dragşina şi Chevereşu Mare, se vor aplica restricţii de circulaţie a animalelor fără acordul medicului veterinar.

Zona tampon cuprinde următoarele localităţi: Buziaş, Căpăt, Dragoeşti, Topolovăţu Mare, Topolovăţu Mic, Şuştra, Petrovaselo, Recaş, Izvin, Remetea Mare, Bucovăţ, Moşniţa Veche, Albina, Uliuc, Icloda, Sacoşu Turcesc, Vucova şi Otveşti.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *