Scitech

E oficial!  Președintele Gameslot intra în conflict direct cu ONJN!

E oficial!  Președintele Gameslot intra în conflict direct cu ONJN!
E oficial!  Președintele Gameslot intra în conflict direct cu ONJN!

Lipsa de măsuri în combaterea dependenței de jocuri de noroc duce la niste situatii nu tocmai placute pentru instituțiile statului și conducătorii acestora, Pietro Scepchin anunțând că se va îndrepta împotriva fostei conduceri ONJN cu o acțiune penală.

Pietro Scepchin Președinte Asociația Gameslot, acuză ONJN ca inca de la infintare se joacă de-a responsabilitate cu vietile a sute de mii de români.
Deși art. 2 din OUG 20/2013, privind înființarea si organizarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc prevede ca oficiul urmărește respectarea unor principii ( protecţia minorilor sau a altor grupuri vulnerabile, din punct de vedere social şi economic, în vederea evitării dependenţei acestora de jocuri de noroc;) , deși au fost semnalate o serie de cazuri în mass media, deși am facut o serie de proteste în acest sens, nimeni nu a dorit sa faca ceva la modul concret ! In afara de niște legi strâmbe, date cu dedicatie, nu sa facut nimic concret, iar rezultatele sunt devastatoare la nivelul întregii societăți.

Raportandu-mă strict la persoana mea, care în trecut am fost dependent de jocuri stiu despre ce vorbesc. Deși astăzi constientizez ca aceasta practica nu este bună, deși astăzi nu mai imi cheltui banii la asa ceva,  efectele faptelor din trecut le resimt din plin si astazi.

Pietro Scepchin riscă închisoare cu suspendare din cauza jocurilor de noroc !

Zilele de libertate ale președintelui Gameslot sunt numărate, după ce, în urmă cu 2 ani ar fi comis o serie de infracțiuni economice, banii pe care i-a jucat la jocurile de noroc.

Prejudiciul în acest caz fiind estimat la aproximativ 50.000 de euro.

Totuși,  potrivit unor specialiști în drept, Pietro Scepchin ar putea  beneficia de ceva clemență din partea organelor de anchetă, dat fiind faptul că nu are antecedente penale si mai mult decat atat, vorbim de un autodenut.

In opinia presedintelui Gameslot, ONJN-UL, ar trebui să privească problema asta cu protectia jucătorilor ca un efect de bumerang. La un moment dat,  intr-o forma sau alta se va întoarce împotriva lor.
Eu nu cunosc in romania niciun alt mod de divertisment in care oamenii sa se nenoroceasca atât de mult cum este in cazul jocurilor.
În ceea ce privește ONJN-UL, eu am facut tot ceea ce era legal si posibil, pentru a combate acest flagel, de la discuții cu fosta conducere a oficiului până la proteste, ba chiar mi am oferit disponibilitate de a lucra FĂRĂ BANI pentru instituie, în asa fel incat sa imi aduc aportul la combaterea acestui fenomen. Degeaba. De fiecare dată m am lovit de o nepăsare și incompetentă crasă.  Înțeleg că oficiul nu dorește să facă nimic, deși ii obliga legea.

Foarte bine! Atunci sa suporte ei consecințele efectelor negative cauzate ca urmare a dependenței de jocurile de noroc.
In acest sens eu am decis să îi acționez in instanță, pe cei de la ONJN in solidar, cu toți președinți acestei instituții, de la infintare si pana in prezent,  pentru problemele din trecut, efectele in multe din cazuri le resimt si astăzi si ii îndemn pe toți cei cu probleme sa procedeze la fel!
Nu mi se pare corect, ca o eventuală pagubă, în urma unei hotărâri judecătorești definitive,  sa intre doar in sarcina statului, iar cei care au condus si conduc instituția sa nu plătească cu nimic. Totuși, vorbim de management defectuos!
Dacă voi avea succes in instanță, va asigur ca ONJN ul va începe să i-a măsuri de frică, de frică să nu apară alte procese ! Asa e la noi in romania asta, instituțiile s-au invatat sa i-a masuri doar de frică, nu pentru că trebuie, asa cum este normal si firesc.
Din punctul meu de vedere ONJN ul este la fel de ticălos ca si operatorii. Dacă operatorii nu fac nimic, de frică să nu li se diminueze profiturile, oficiul nu face nimic, de teama de a nu i se reduce taxele, dar nu numai !

Taxa pe viciu in romania, este de 400 de euro per post. În românia sunt peste 70.000 de posturi autorizate. Din bani aceștia, nici macar un cent nu ajuge sa fie cheltuit pe prevenirea dependenței de jocurile de noroc.
Imi aduc aminte cu tristețe, cum acum cativa ani, în urma unor dezvăluiri in mass media, făcute de mine despre problemele din sistemul asta, intr-o zi i-a sunat telefonul unui coleg iar la celalalt capat al firului, ce sa vezi, surpriză! Era președintele ONJN de la acea vreme, care a încercat să rezolve problema într un mod care intra sub incidenta legii penale. Din pacate asta este nivelul ONJN-ului.

Conducerea ONJN in atentia DNA.

In această perioadă lucram si la redactarea unei acțiuni penale ce vizează foști președinți ai Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. În cazul tuturor avem de aface cu comiterea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, faptă ce intra sub incidenta legii penale și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Acțiunea penală nu il vizează pe actualul președinte ONJN, ci doar pe predecesorii acestuia, sustine Pietro Scepchin Președinte Asociația Gameslot

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *