Actualitate

Echipa lui Doru Matei are un singur gand ,PROMOVAREA

Echipa lui Doru Matei are un singur gand ,PROMOVAREADevenită singura grupare din municipiu înscrisă în competițiile fotbalistice de seniori, echipa condusă de Doru Matei nu concepe să nu câștige Seria VEST din Liga a V-a, deși a terminat turul doar pe locul 4.

Susținută deocamdată doar din bani proveniţi din mediul privat, Sporting speră să poată realiza în viitorul apropiat și un contract de finanțare cu autoritățile locale și care să se finalizeze cu revenirea Zalăului în eșaloanele superioare
AS Sporting Zalău s-a înfiinţat în vară, într-un moment în care FC Zalău îşi dădea ultima suflare.

Cum municipiul a rămas fără echipă de seniori în competiţiile fotbalistice, conducătorii de la noua formaţie sperau ca Sporting să se poată înscrie direct în Liga a IV-a. Până la urmă, gruparea condusă de Doru Matei a luat-o de la zero, adică din Liga a V-a.

În aceste condiţii, mai mulţi jucători care ar fi dorit să îmbrace tricoul zălăuanilor şi-a amânat venirea la echipa de la poalele Meseşului. Ca urmare, Sporting şi-a început drumul către eşaloanele superioare cu un lot improvizat, în care şi-au găsit locul şi mai mulţi arbitri sau chiar conducătorii echipei.

Încet-încet, la Zalău au venit şi jucători cu mai multe valenţe fotbalistice, iar jocul s-a mai îmbunătăţit.

Cu toate acestea, Sporting nu a rupt gura târgului în fotbalul mic şi a terminat turul pe un modest loc 4, la patru puncte de liderul Stejarul Sîg!? Trebuie spus însă că zălăuanii au pierdut la masa verde primul joc din campionat, cel cu Unirea Hereclean, deşi în teren scorul fusese 6 – 1!

În cele 13 partide susţinute în Liga a V-a, Ciprian Petran şi compania au înregistrat nouă victorii, două remize şi două eşecuri, având şi al patrulea golaveraj (42 – 20). De departe, cel mai bun marcator a fost Răzvan Meleg (foto, în tricou roşu), cel care este şi singurul component al formaţiei care în sezonul trecut a evoluat şi la FC Zalău.

Astfel, dintre cele 42 de goluri înscrise, fotbalistul în vârstă de 19 de ani şi-a pus semnătura pe 13 dintre reuşite, adică aproape o treime dintre golurile marcate. Într-un clasament al celor mai buni marcatori, îi mai regăsim pe Cosmin Cuibuş cu 8 goluri, pe Nemeth Szabolcs (6), pe Sergiu Druhora (4) şi pe Mihai Pocol (3).

Deşi ocupă doar locul 4, Sporting Zalău rămâne în grafic, aflându-se la doar 4 puncte de liderul Stejarul Sîg şi la un punct faţă de ocupantele poziţiilor 2 (Steaua Cosniciu), respectiv 3 (Voinţa Derşida). În bătălia pentru primul loc se poate înscrie şi Luceafărul Valcău – adică ocupanta locului 5, cea care şi închide plutonul fruntaş, având un punct în spatele Zalăului.

Citeste mai mult pe sportulsalajean.ro

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *