Publicatia Antena24.ro.

Efectul periculos al Facebook-ului asupra inteligenţei umane


Supradoză de FacebookDaniel David, şeful Catedrei de Psihologie Clinică din UBB, explică efectele reţelelor de socializare asupra inteligenţei.

Coeficientul de inteligenţă al oamenilor a crescut constant din 1930 până în anii 90, când ceva a stopat fenomenul. Ipoteza care câştigă teren între psihologi susţine că una dintre cauze ar fi accesul facil la informaţie datorat dezvoltării mediului online, fie că ne referim la motoare de căutare, precum Google, fie că ne referim la reţelele de socializare. Cum au oprit medicina şi internetul dezvoltarea speciei.

Supradoză de Facebook Ultimele studii în domeniu arată că oamenii sunt „obezi” şi din punctul de vedere al folosirii reţelelor de socializare. Într-un raport din 2013 al Academiei de Pediatrie din SUA se arată că tinerii între 8 şi 10 ani petrec aproape 8 ore pe zi în faţa ecranului (televiziune, internet, reţele sociale), iar la cei între 10 şi 18 ani se ajunge la 11 ore. „Tinerii petrec mai mult timp cu mijloacele media decât petrec la şcoală. După somn este activitatea care ocupă cel mai mult timp din viaţa tinerilor”, se arată în raport. „Un studiu prezentat în SUA în 2011 arată că tinerii care petrec mult timp online au un nivel de anxietate şi depresie ridicat. De asemenea, un studiu făcut în 2013 în Italia pe 50.000 de tineri a ajuns la aceeaşi concluzie”, susţine Daniel David. În raportul Academiei Americane de Pediatrie se arată că probleme apar şi la nivel fizic, copii care exagerează cu timpul petrecut online sau în faţa televizorului fiind predispuşi la obezitate. Instituţia din SUA a tras un semnal de alarmă şi a recomandat ca tinerii să aibă zilnic un maximum de două ore de timp petrecut în scop recreaţional în faţa ecranului, fie că e TV, internet sau reţele de socializare.

citeste tot aici.

FacebookTwitterOdnoklassnikiLinkedInShare


Citeste si...


inspector ANAF,beat crita,a dovedit mare competenta,producand un accident

Martorii spun că bărbatul abia se mai ținea pe picioare din cauza băuturii. Polițiștii au intervenit de urgență la fața locului. Accidentul provocat de inspectorul ANAF a avut loc pe bulevardul Chișinău din Capitală. Martorii spun că bărbatul conducea haotic și cu viteză mare. La un moment dat a...


Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro