Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Extern

Elon Musk deschide fabrica Tesla în sfidarea ordinelor locale, spune că este pregătit să fie arestat

Elon Musk deschide fabrica Tesla în sfidarea ordinelor locale, spune că este pregătit să fie arestat
Elon Musk deschide fabrica Tesla în sfidarea ordinelor locale, spune că este pregătit să fie arestat

Elon Musk, niciodată unul care a ascultat autoritățile, crede că ultimul său act de sfidare l-ar putea ateriza în închisoare. Șeful Tesla a declarat că producția de la Fremont a companiei din California se reporni, mergând „împotriva regulilor județului Alameda”. Musk a adăugat că dacă cineva este arestat pentru această acțiune, acesta ar trebui să fie el.
Ieri Musk a replicat că fabrica se deschide. „Voi fi la rând cu toți ceilalți”, a scris el în postarea sa. „Dacă cineva este arestat, cer să fie doar eu.”
Musk și-a lăsat deja cunoscut nemulțumirea față de județul Alameda, după ce săptămâna trecută a anunțat că Tesla a depus un proces împotriva statului. Constructorul auto a solicitat instanței să invalideze ordinele de la adăpost care să oprească redeschiderea fabricii.

În timp ce California și-a relaxat o parte din ordinele de adăpost în loc săptămâna trecută, județul Almeda și-a menținut restricțiile în vigoare, ordinele locale având prioritate asupra celor de la stat. Situația a văzut că Musk amenință că va părăsi California în Texas sau Nevada.

Reuters raportează că într-un e-mail intern, Tesla a făcut referire la o comandă a guvernatorului din California care permite producătorilor să reia operațiunile. De asemenea, acesta a spus că muncitorii furibundați au revenit la statutul lor de angajare obișnuită începând de duminică.

„Ne bucurăm să ne întoarcem la muncă și am pus în aplicare planuri foarte detaliate care să vă ajute să vă păstrați în siguranță la întoarcere”, citiți e-mailul.

Oficialii de sănătate din județul Alameda au spus că sunt conștienți că Tesla operează dincolo de operațiunile de bază minime și au notificat compania că nu poate funcționa fără un plan aprobat de județ.

„Am anunțat Tesla că pot menține operațiuni de bază minime până când avem un plan aprobat care poate fi pus în aplicare în conformitate cu ordinea locală de sănătate publică”, a spus departamentul.

„Abordăm această problemă folosind aceeași abordare pe etape pe care o folosim pentru alte companii care au încălcat ordinea în trecut și sperăm că Tesla se va conforma fără măsuri de aplicare ulterioară”, a continuat declarația.

Oricine încalcă ordinele de închidere a județului se poate confrunta cu amenzi, închisoare sau ambele.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *