Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Scitech

Elon Musk SpaceX va dubla viteza internetului prin satelit Starlink în 2021

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a declarat luni pe Twitter că serviciul de internet prin satelit al companiei sale, Starlink , va oferi viteze de aproape 300 Mbps mai târziu în 2021. Aceasta este de aproximativ două ori mai rapidă decât cea prezentată în prezent și ar reprezenta un pas semnificativ înainte pentru serviciul pe care îl caută. pentru a oferi internet de mare viteză către regiunile insuficient deservite de pe glob.

Tweetul a venit ca răspuns la un client care și-a postat rezultatele testelor de viteză la domiciliu cu o conexiune Starlink nou instalată.

Musk a adăugat că latența, o măsură a duratei semnalului dvs. de internet pentru a călători în spațiu și înapoi, va scădea, de asemenea, la aproximativ 20 ms în acest an. Aceasta ar fi o validare a strategiei companiei de a-și lansa sateliții pe orbita pământului, ceea ce reduce distanța pe care acele semnale trebuie să o parcurgă. Această strategie a ridicat, de asemenea, steaguri roșii, astronomii îngrijorați de obstacolele în calea vizibilității cerului nocturn, ceea ce SpaceX a lucrat pentru a aborda cu actualizări ale designului său de satelit .

Musk a continuat să răspundă unui alt utilizator care a cerut o hartă de acoperire, spunându-le că Starlink va acoperi, „cea mai mare parte a Pământului până la sfârșitul anului, totul până anul viitor”. De acolo, a spus Musk, totul este despre „densificarea acoperirii”, deși a remarcat că acoperirea internetului prin satelit este cea mai potrivită pentru regiunile cu densitate scăzută până la medie a populației.
sursa

Citeste si...