Extern

Emmanuel Macron aduce un omagiu politicianului miliardar francez ucis în urma unui accident de elicopter

Olivier Dassault, în vârstă de 69 de ani, a fost fiul cel mare al industriei miliardare franceze Serge Dassault, al cărui grup construiește avioanele de război Rafale și deține ziarul Le Figaro.
Elicopterul privat în care călătorea s-a prăbușit duminică după-amiază în Normandia, unde are o casă de vacanță, a declarat pentru Reuters o sursă de poliție. Pilotul a fost, de asemenea, ucis.

Domnul Macron a scris pe Twitter: „Olivier Dassault a iubit Franța. Căpitanul industriei, adjunct, ales local, comandant de rezervă în forțele aeriene: în timpul vieții sale, el nu a încetat niciodată să ne servească țara, pentru a-și pune în valoare bunurile.

„Moartea lui bruscă este o mare pierdere. Gânduri asupra familiei sale și a celor dragi.”

Deputat în Adunarea Națională Franceză, care a reprezentat partidul conservator Les Republicains din 2002, Dassault a fost considerat al 361-lea cel mai bogat om din lume alături de cei doi frați și surori.

A renunțat la rolul său în consiliul de administrație al Dassault datorită rolului său politic de a evita orice conflict de interese.

Odată a fost considerat alegerea cea mai bună pentru a-l succeda pe Serge în fruntea holdingului familial, dar rolul a revenit fostului director executiv al Dassault Aviation, Charles Edelstenne.
sursa

Citeste si...