Extern

Emmanuel Macron, presedintele Frantei a fost lovit cu palma în fața unei vizite oficiale.

Bărbații, în vârstă de 28 de ani, au fost arestați în fața unei școli hoteliere din sud-estul Franței.

Locuințele lor au fost percheziționate după atacul de la Tain-l’Hermitage.

Cartea și armele ar fi fost găsite la domiciliul bărbatului suspectat de filmarea atacului asupra domnului Macron.

Printre armele despre care se spune că au fost recuperate la domiciliu se numără o sabie, un pumnal și o pușcă de colecție care se afla legal în posesia sa. Nu este clar dacă armele erau în stare de funcționare.

Președintele francez a fost plesnit după ce a alergat către o mulțime separată de el prin bariere metalice, cu doi dintre gardienii săi alături de el și alți doi care se grăbeau să ajungă din urmă.

Purtătorul de cuvânt al domnului Macron a negat rapoartele că ar fi fost avertizat de detaliile sale de securitate să nu se apropie de ele.

„În mod clar, președintele republicii va continua să aibă contact direct cu poporul francez, la fel ca restul guvernului”, a spus Gabriel Attal.
Cine sunt suspecții?
Se crede că primul bărbat, suspectat că ar fi dat o palmă președintelui, a avut un interes pentru o serie de figuri de extremă dreaptă și monarhiste, precum și pentru istoria franceză medievală.

Pe pagina sa de Instagram, el se descrie ca parte a unei federații naționale de arte marțiale europene istorice, alături de imagini cu el îmbrăcat în costume din Evul Mediu și purtând o sabie lungă.

Dar, potrivit unui prieten, Loïc Dauriac, el este „apolitic”, iar palma a fost complet lipsită de caracter. Site-ul web Le Parisien a citat o sursă a anchetei ca rezumând politica sa ca fiind „ciuperci ideologice”.

Suspectul este, de asemenea, auzit să strige „Montjoie et Saint-Denis! Jos Macronismul”. Deși a folosit un strigăt de luptă medieval, comentatorii francezi cred, de asemenea, că ar putea imita un personaj comic în armura medievală din filmul de succes Les Visiteurs (Vizitatorii).
sursa

Citeste si...