Actualitate

Este oficial! De cand va trece Romania la moneda Euro! Guvernul a luat hotararea

Este oficial! De cand va trece Romania la moneda Euro! Guvernul a luat hotarareaO comisie dedicata va fi nevoita sa stabileasca traseul Romaniei spre zona euro, acest lucru fiind nevoit sa fie acceptat politic pana la sfarsitul acestui an.

Cu acest prilej, Romania are ocazia sa intre intr-un grup de elita al tarilor care folosesc deja moneda unica europeana.

Cel care a facut aceasta declaratie a fost insusi vicepremierul Viorel Stefan, care prezent la o conferinta a spus ca Romania ar trebui sa adopte euro in intervalul 2024-2026.
“Ieri a fost ultima intalnire a comisiei pentru euro. Concluzia cea mai importanta este ca s-a adoptat un scenariu care prevede ca termen 2024-2026. Aceasta se va realiza intr-o propunere pe care Comisia o va adresa mediului politic, urmand ca pe baza intelegerii sa convenim asupra teremenului final. Aceasta comisie nu are o componenta politica, in egala masura are reprezentanti ai mediului academic, banca nationala si mediul de afaceri. Intreaga societate trebuie sa fie de acord cu aceasta concluzie. Pana ala finalul anului vom veni cu forma finala a parcursului de aderare. “, a spus Viorel Stefan.

Bzi.ro

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *