Sport

Everton 1 – 3 Manchester City victoria de la Everton a deschis o conducere de 10 puncte

Phil Foden i-a concediat pe liderii lui Pep Guardiola înainte cu un șut cu piciorul drept, care l-a lovit pe înlocuitorul lui Everton, Seamus Coleman, în drum spre Jordan Pickford.

Muncitorul Everton a revenit la condiții de nivel cinci minute mai târziu, încercarea puternică a lui Lucas Digne revenind din post și lovindu-l pe Richarlison înainte de a zbura peste linie.

Cu toate acestea, un minunat finisaj de curling de la 18 metri de Riyad Mahrez a restabilit avantajul lui City înainte ca Bernardo Silva să-l învingă pe Pickford de la o distanță similară în etapele finale.

Cu 14 jocuri rămase, conducerea City este în cifre duble după o a 12-a victorie consecutivă în ligă.

Învingându-l pe Everton, ei devin, de asemenea, prima echipă din istoria engleză de top care își câștigă 10 meciuri de deschidere într-un an calendaristic.

Cum s-a desfășurat acțiunea la Goodison Park – plus reacție
Orașul nemiloasă care merge spre titlu
Acesta a fost jocul lui Manchester City în mână după ce meciul original, care urma să se joace la 28 decembrie 2020, a fost amânat după ce echipa lui Guardiola a raportat o serie de cazuri de coronavirus.

La acea vreme, City era al șaselea în clasament – la șase puncte în spatele liderilor de atunci, Liverpool -, dar acum sunt cu mult înaintea pachetului de urmărire, după o cursă remarcabilă de formă.

Nu s-au remarcat niciun minut în niciunul dintre ultimele 16 meciuri din Premier League și nu s-au panicat după ce Everton a devenit prima echipă care a marcat împotriva lor din joc deschis începând cu 3 ianuarie.

Această ultimă performanță impresionantă a fost obținută fără Ilkay Gundogan, care s-a bucurat de o serie bogată de punctaje de goluri, dar care a suferit o accidentare inghinală.

Părea ca de obicei când Foden a ieșit din impas cu ajutorul unei devieri de la Coleman, un înlocuitor devreme după ce Yerry Mina a suferit o accidentare.

Egalizarea lui Richarlison a servit doar pentru a-l contraria pe City, care a intensificat o altă treaptă după interval pentru a scoate jocul din îndemâna lui Everton.

Greva lui Mahrez a fost alegerea golurilor, în timp ce finisajul rafinat al lui Silva a sigilat încă o noapte extrem de satisfăcătoare pentru echipa lui Guardiola, care a încheiat jocul cu Kevin de Bruyne pe teren pentru prima dată din 20 ianuarie după recuperarea de la accidentare.

Nicio recompensă pentru lupta cu Toffees
Everton a produs o performanță de luptă și, la un moment dat, a amenințat că va deveni prima echipă de la West Brom, la 15 decembrie, pentru a opri echipa lui Guardiola să câștige.

Dar, ca atâtea echipe dinaintea lor, Toffees a fost anulat de calitatea excepțională a orașului și se pregătesc acum pentru derby-ul de sâmbătă de la Liverpool, unde nu au câștigat din 1999, în urma a două înfrângeri succesive ale ligii.
sursa

Citeste si...