Scitech

Ewa Tumanow (Facebook) a dezvăluit la iCEE.fest proiectul pe care compania lui Mark Zuckerberg îl pregătește pentru România

Ewa Tumanow (Facebook) a dezvăluit la iCEE.fest proiectul pe care compania lui Mark Zuckerberg îl pregătește pentru RomâniaEwa Tumanow, Client Partner, în cadrul biroului Facebook din Varșovia, a vorbit vineri în cadrul ediției din acest an a iCEE.fest – UPGRADE 100 despre modul în care cea mai populară rețea socială din lume și-a schimbat în mod fundamental misiunea, de la un instrument care conectează oamenii, la o rețea care aduce întreaga lumea mai aproape.

“Încercăm să construim un tip diferit de companie. În ultimul deceniu am fost obsedați să oferim oamenilor puterea de a fi mai conectați și mai deschiși. Dar în prezent ne-am dat seama că asta nu e suficient. De fapt ne-am simplificat misiunea și ne dorim să aducem lumea mai aproape. Ce înseamnă acest lucru? Încercăm să permitem oamenilor să se alături comunităților relevante pentru ei, care împărtășesc aceleași valori, care se respectă unii pe alții. În mod sigur, Facebook nu a fost gândit să devină ceea ce este în prezent. Mark Zuckerberg a conceput initial Facebook-ul la o scală foarte mică. Inițial a fost vorba despre o aplicație de știri. În present am ajuns la 2,7 milioane de utilizatori, ceea ce înseamnă mai mult de o treime din întreaga populație a lumii. De fapt este populația globală din anul 1954. De asemenea, la nivel global sunt peste 90 milioane de afaceri mici sau mari care folosesc Facebook„, Ewa Tumanow.

Ea a enumerat principalele valori pe baza cărora Facebook își proiectează inovația continuă: “Aceste valori de bază sunt foarte simple: fii deschis, mișcă-te repede, fii conectat, construiește valori sociale, focalizează-te asupra impactului”, a mai precizat Ewa Tumanow.

Vorbind despre construirea valorilor sociale, Ewa Tumanow a dezvăluit proiectul pe care Facebook îl pregătește să îl implementeze pentru România în următoarele luni. Deși nu a oferit multe detalii ea a precizat că va fi un program similar cu „Przestrzeń from Facebook„, implementat în Polonia.

Este vorba despre un spațiu fizic amenajat în centrul Varșoviei, care este pus la dispoziție gratuit pentru ONG-uri în scopul implementării unor proiecte care vizează educația tinerilor sau pentru comunități care să primească capabilități ce vizează incluziunea socială„, a precizat Ewa Tumanow.

„Przestrzeń from Facebook” este un program social prin intermediul căruia Facebook pune la dispoziție module de formare tinerilor pentru a le oferi cele mai bune șanse de a găsi un loc de muncă sau de a progresa în cadrul unei organizații. De asemenea prin intermediul acestui program este furnizată o gamă largă de cursuri de instruire și de conferințe pentru IMM-uri.

Noul concept al cunoscutului festival iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce în capitala României peste 200 de speakeri și invitați, reprezentanți ai marilor companii focusate pe Internet și noile tehnologii, urcă pe cele 8 scene ale festivalului

La noua ediție iCEE.fest și-au confirmat prezența peste 3.000 de profesioniști, mari companii și start-up-uri din domeniu.

Festivalul, lansat la București în 2012, a ajuns la cea de-a 8-a ediție și are o nouă poziționare, care analizează impactul schimbărilor provocate de digital în toate domeniile de business – fără să renunțe la atenția acordată zonei de comunicare digitală, media și marketing online, un numitor comun, care leagă toate industriile influențate de explozia Internetului.

B1.ro

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *