Social

EXCLUSIV:Distanțarea socială și purtarea măștii ar putea dura ani de zile: „Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricţii, pot trăi cu ele”

Oamenii s-au obișnuit acum cu aceste restricții, pot trăi cu ele, iar economia poate continua cu restricțiile mai puțin severe existente”, a afirmat Mary Ramsay, referindu-se la purtarea măștii și distanțarea socială.

„Așadar, cred că timp de câțiva ani, cel puțin până când alte părți ale lumii vor fi la fel de bine vaccinate ca și noi, iar cifrele vor fi scăzut peste tot – atunci putem ajunge treptat la o situație mai aproape de normal”, a continuat directorul pentru imunizări din Marea Britanie, potrivit BBC News.

Specialistul epidemiolog a precizat că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede”.Jumătate din adulții din Marea Britanie au fost vaccinați cu prima doză
În Marea Britanie au fost vaccinate anti-Covid, până în prezent, peste 27 de milioane de persoane – mai bine de jumătate din populaţia adultă.

Regatul Unit a devenit, astfel, prima economie importantă din lume care a atins această etapă.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat pe Twitter că numărul a fost atins după ce vineri s-au administrat 660.276 de doze, un record.

Israelul este liderul în vaccinarea populației, urmat de Emiratele Arabe Unite, Chile și Regatul Unit – iar investitorii urmăresc cu atenție ce economii s-ar putea recupera mai întâi.
SURSA

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *