Social

Experiment unic in lume! Fata moarta pusa la inghetat in congelator, iar peste 200 de ani se va trezi: „Peste 200 de ani nu va mai avea pe nimeni cand va reveni la viata”. SUA a realizat acest lucru incredibil!

Experiment unic in lume! Fata moarta pusa la inghetat in congelator, iar peste 200 de ani se va trezi: “Peste 200 de ani nu va mai avea pe nimeni cand va reveni la viata”. SUA a realizat acest lucru incredibil!Experiment unic in lume, realizat de catre americani, o tanara cu varsta de 14 ani a decedat, dupa care a fost pusa in congelator la inghetat, relateaza a1.ro.

„Tatăl unei fete de 14 ani, care este primul copil britanic care a fost criogenizat, se teme că aceasta se poate trezi peste 200 de ani şi nu va mai cunoaşte pe nimeni, nu va mai avea familie şi nici amintiri”, scrie dailymail.co.uk.

Tanara a decedat luna trecuta, iar acuma este intr-un congelator, numit rezervor criostatic, la o temperatura de -196 grade Celsius, în interiorul Institutului de Criogenie, din Michigan (SUA).

„Am fost rugată să explic de ce am ales să fiu supusă acestei metode bizare.

Am doar 14 ani şi nu vreau să mor, dar ştiu că acest lucru se va întâmpla.

Cred că această metodă îmi oferă o şansă de a fi tratată şi de a mă trezi la un moment dat, chiar dacă acest lucru se va întâmpla şi peste mii de ani.

Vreau să trăiesc şi cred că în viitor se va descoperi un tratament împotriva bolii mele. Vreau să am această şansă.

Aceasta este dorinţa mea, a scris fata într-o scrisoare pe car e a lăsat-o înainte să moară”.

Cadavrul ei a fost dus de catre americani si s-au ocupat pentru racirea lui, fiind introdus la un lichid nitrogen, prrodus in Institutul de Criogenie din Detroit.

Sângele şi fluidele corporale au fost înlăturate şi înlocuite cu o soluţie similară cu antigelul.

Pentru ca sângele să fie din nou pompat în organism, se folosește  un mecanism special, iar pentru prevenirea deteriorării celulelor este administrat un tratament specific.

Este prima oară când se cere ca o persoană decedată să fie readusă la viaţă prin această metodă.

Martin Ingvar, neurolog la Institutul Karolinska din Suedia, este de părere că cei care se ocupă de acest proces sunt doar nişte şarlatani.

 

Citeste si...