Explicație pentru numărul mare de morți din Italia și Spania: “Să aduci bătrânii să moară la spital e inuman”


loading...
Explicație pentru numărul mare de morți din Italia și Spania: "Să aduci bătrânii să moară la spital e inuman"

Explicație pentru numărul mare de morți din Italia și Spania: “Să aduci bătrânii să moară la spital e inuman”

Noi detalii ies la iveală despre cauzaele care au condus la numărul mare de morți raportat în Italia și în Spania, pe fondul extinderii pandemiei de coronavirus.

Potrivit unor experți olandezi, consultați de publicația El confidencial, de vină ar fi factorii culturali din cele două state, potrivit cărora “bătrânii trebuie să fie salvați cu orice preț”.

Asta face ca sistemul medical să sufere de o incapacitate în privința gestionării resurselor limitate pe care le au la dispoziție.

În Italia se gestionează în mod diferit locurile de terapie intensivă față de felul în care o facem noi. Ei internează persoane pe care noi le considerăm prea în vârstă. Bătrânii au un alt statut în cultura italiană“, a spus Frits Rosendaal, director al clinicii de epidemiologie din Leiden, citat de El Confidencial.

Această concepție nu se întâlnește în cazul altor state, precum Belgia sau Olanda, unde se consideră că “să aduci bătrânii să moară la spital e inuman”.

În aceste state se încearcă evitarea unei suferințe inutile, iar pacienții au posibilitatea să aleagă unde vor să-și petreacă ultimele zile.
Nu aduceți bătrânii la spitale, nu avem ce face pentru ei decât să le oferim îngrijiri paliative, unele pe care deja le au în centrele unde sunt. Să-i aduci ca să moară la spital e inuman“, a spus Nele Van Den Noortgate, director al unui centru de geriatrie din Gent, citată de El Confidencial.
În Olanda, pe de altă parte autoritățile recomandă azilurilor și căminelor de bătrâni să nu îi aducă pe bătrâni la spital, pentru că medicii oricum nu au cum să le trateze bolile cronice iar șansele de supraviețuire sunt minime.

Experții atrag atenția că pacienții cu demență sau cei cu diverse boli, oricum vor muri în următoarele 12 luni. În acest caz tratamentele și intervențiile medicale instituționalizate nu vor face decât să le prelungească suferința.

Olandeza Arend Arends, specialistă în geriatrie, spune că trebuie să li se explice celor în vârstă că spitalizarea în aceste cazuri de infectare este intruzivă și solitară, că nu pot fi vizitați de cei dragi și că tratamentul cu un aparat de respirat este un atac asupra corpului care-i va lăsa și mai slăbiți.

sursa


Citeste si...

Fetita distrusa! A fost violata de propriul unchi al sau timp de 4 ani. Barbatul i-a cumparat tacerea cu 30 de lei!

Fetita distrusa! A fost violata de propriul unchi al sau timp de 4 ani. Barbatul i-a cumparat tacerea cu 30 de lei!

Copilaria fetei de doar 12 ani a fost spulberata de catre unchiul sau, acesta o viola timp de patru ani, si ii cumpara tacerea cu 30 de lei, relateaza spynews.ro. Intamplarea s-a produs in Valcea, unde un barbat de 49 de ani, si-a violat propria nepoata timp de patru ani, dandu-i 30 de lei pe […]

Daca ai informatii,referitoare la aceasta stire,lasa un comentariu,s-au scrie-ne pe info@antena24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *