Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Extern

Exploatarea muncitorilor români pe plantaţiile din Germania,în Parlamentul European

Exploatarea muncitorilor români pe plantaţiile din Germania,în Parlamentul European
Exploatarea muncitorilor români pe plantaţiile din Germania,în Parlamentul European

Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale va analiza, marți, presupuse încălcări ale legislației UE privind timpul de lucru, sănătatea și siguranța muncitorilor transfrontalieri.

Europarlamentarii vor analiza dacă au fost respectate drepturile lucrătorilor sezonieri și transfrontalieri din România și alte țări est-europene.
Ca urmare a rapoartelor tulburătoare despre situația precară cu care se confruntă posibile sute de mii de lucrători transfontalieri și sezonieri din UE, europarlamentarii vor dezbate cu Josip Aladrović, ministrul Muncii din Croația, Nicolas Schmit, Comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale și Jordi Curell Gotor, director executiv interimar al Autorității Europene pentru Muncă despre cum să fie protejate drepturile angajaților, sănătatea și siguranța acestor muncitori esențiali în timpul pandemiei.

Lucrătorii din România și alte state membre est-europene oferă o forță de muncă vitală în fermele din Germania, Franța și alte state membre și asigură securitatea alimentară a Europei. Alți muncitori din, spre exemplu, Slovacia, oferă servicii sociale de îngrijire pe termen lung pentru vârstnicii din Austria și alte state membre. Comisia Europeană a emis recomandări astfel încât lucrătorii mobili din UE care se califică drept angajați esențiali în lupta împotriva COVID-19 să ajungă la locurile de muncă. Sectorul agroalimentar este un segment cheie inclus în aceste recomandări, în special în ceea ce privește lucrătorii sezonieri.

Europarlamentarii vor analiza situația acestora, pentru a vedea dacă sunt puse la punct măsuri de prevenție COVID-19 și dacă drepturile lor privind timpul de lucru, munca suplimentară și plata sunt încălcate și contrare legislației europene„, arată un comunicat al Parlamentului European.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *