Actualitate

Explozie la mina Uricani. Un miner a murit în subteran, trei răniţi transportaţi la Bucureşti

Explozie la mina Uricani. Un miner a murit în subteran, trei răniţi transportaţi la BucureştiO explozie a avut loc în această dimineaţă într-o galerie din mina Uricani. Trei mineri răniţi au fost scoşi la suprafaţă cu răni, informează România TV.

Un al patrulea miner a fost găsit mort în subteran. Salvatorii veniţi în ajutor au suferit intoxicaţii cu gaze în timpul intervenţiei.
Doi dintre salvatorii mineri care au participat, luni, la evacuarea victimelor exploziei din subteranul minei Uricani, au suferit o intoxicație cu gaze și au fost transportați la Spitalul de Urgență din Petroșani, se arată într-un comunicat al Minei Uricani.

”Doi dintre salvatori au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon în timpul misiunii de salvare de la Mina Uricani şi au fost transportaţi la spitalul din Petroşani”, a declarat Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Accidentul de la Mina Uricani a avut loc în jurul orei 7,00, în timp ce o echipă formată din patru lucrători muncea la amenajarea unui plan înclinat, care face legătura dintre suprafață și orizontul 500. Minerii au fost surprinși de „efectele unui suflu dinamic și termic” la circa 50 de metri de suprafață.

Trei dintre victime au vârste cuprinse între 43 și 52 de ani și au fost evacuate la suprafață.

Minerul decedat este în vârstă de 43 de ani și a fost găsit la circa 100 de metri de baza planului înclinat, fără semne vitale, pentru evacuarea lui fiind implicate echipe de salvatori mineri.

Citeste tot aici.

Citeste si...