Actualitate

EXTERN-Doi cetateni romani au fost evacuati în siguranta din Yemen, a anuntat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe

EXTERN-Doi cetateni romani au fost evacuati în siguranta din Yemen, a anuntat, miercuri, Ministerul Afacerilor ExternePotrivit MAE, în 31 decembrie doi cetăţeni români au fost evacuaţi, în siguranţă, din Yemen pe traseul Aden – Amman – Bucureşti.

Pe tot parcursul deplasării, cei doi români s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Haşemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea, adaugă sursa citată.

Reprezentanții misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistență consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană a celor două persoane.

Ministerul Afacerilor Externe continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Republica Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune.

Reamintim faptul că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiți imediat zona sau țara”!.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetățenilor români prezenți în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță” – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, și serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Romaniatv.net

Citeste si...