Extern

Fabrica care producea drone pentru armata NATO și pentru Ucraina a luat foc

O uzină de drone militare din Letonia care aparţine companiei americane Edge Autonomy a luat foc marţi după-amiază. 50 de pompieri și nouă autocisterne au intervenit pentru stingerea incendiului foarte violent.

Uzina, care se află într-o suburbie a capitalei letone Riga, construiește drone pentru țările membre NATO și pentru Ucraina, transmite AFP. „Un incendiu cu grad ridicat de risc s-a declanşat în hala de producţie, provocând degajări importante de fum ce pot fi nocive pentru sănătate”, au transmis pe Twitter serviciile de pompieri.

Ambulanţele au transportat două persoane rănite la spital, în timp ce o a treia persoană a primit îngrijiri medicale de urgenţă la faţa locului„, a scris pe Twitter și serviciul medical de urgenţă leton.

La fabrica din Riga a grupului Edge Autonomy sunt fabricate drone militare, pentru ţări membre NATO și pentru armata ucraineană. Incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați și a fost stins după mai multe ore.

La Riga se află şi cartierul general european al grupului american. Societatea cu sediul la San Luis Obispo, în California, este specializată în sisteme autonome, optică avansată şi soluţii energetice.

sursa

Citeste si...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește Antena24 pe: Google News