Scitech

Facebook, data in judecata pentru ca scaneaza mesajele private ale utilizatorilor

Facebook, data in judecata pentru ca scaneaza mesajele private ale utilizatorilorCompania e acuzata ca foloseste datele obtinute in scopuri publicitare
Oficialii Facebook se apara. „Facebook nu colecteaza si nu scaneaza in niciun fel continutul utilizatorilor care au ales sa nu isi faca publice postarile”, a declarat un oficial al companiei.

Raspunsul celor de la Facebook vine in urma unei petitii semnate de peste 27.000 de utilizatori care au cerut incetarea acestor practici.
Facebook se confrunta cu un nou proces referitor la protectia datelor personale. De data asta doi americani au dat in judecata compania lui Zuckerberg pe motiv ca nu respecta legile federale referitoare la intimitatea persoanelor.

Cei doi sustin ca Facebook scaneaza mesajele private ale utilizatorilor pentru a obtine date pe care sa le foloseasca in scopuri publicitare. Americanii au depus plangerea la un tribunal din San Francisco. In proces se citeaza si descoperirile facute de o companie elvetiana specializata in securitate informatica. Elvetienii au descoperit ca numarul de like-uri al unui site creste in momentul in care utilizatorii trimit link-ul acestuia intr-un mesaj privat pe Facebook.

Aceasta e de fapt si plangerea celor doi: Facebook scaneaza mesajele private (desi specifica ca nu face acest lucru) pentru a detecta link-uri. Informatile obtinute se presupune a fi apoi vandute advertiserilor.

Cei de la Facebook se apara insa. Sustin ca nu “citesc” mesajele ci folosesc un procedeu de scanare asemanator celui utilizat de Google pentru Gmail. Insa chiar si aceasta practica a Google a ajuns in instanta, dupa ce americanii au considerat-o o violare a Wiretap Act. Google a facut insa apel. E de notat faptul ca si cei de la Yahoo se confrunta cu un proces asemanator.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *