Extern

Facebook îi suspendă contul lui Donald Trump până în 2023

Contul de Facebook al lui Donald Trump va fi suspendat pentru doi ani. Anunțul a fost făcut vineri de reprezentanții gigantului online, care au precizat că fostul președinte american și-ar putea redeschide paginile de Facebook și Instagram abia în ianuarie 2023, informează CNBC. Donald Trump a catalogat decizia Facebook drept o insultă la adresa americanilor care l-au votat în alegerile din 2020.
Atunci, compania va reevalua dacă permisiunea ca Trump să-și reia activitatea pe conturile de pe rețelele sociale mai implică riscuri pentru siguranța publică. Reprezentanții Facebook au precizat că vor fi avuți în vedere mai mulți factori, printre care indicatori privind tulburările civile.

„Dacă stabilim că există încă un risc serios pentru siguranța publică, vom extinde restricția pentru o anumită perioadă și vom continua să reevaluăm”, se menționează într-un comunicat transmis de Facebook.

Totodată, va exista un set de sancțiuni dacă după redeschiderea conturilor sale, Donald Trump va încălca regulile companiei în privința conținutului online.

Prelungirea suspendării până la începtul anului 2023 înseamnă că fostul lider de la Casa Albă va putea folosi Facebook și Instagram abia după alegerile intermediare din SUA, programate în 2022.

sursa

Citeste si...