Trimite-ne imagini si mesaje pe WhatsApp - 0757477968

Ne puteti contacta prin e-mail: info@antena24.ro sau pe facebook: facebook.com/antena24.ro

Scitech

Facebook și-a dorit să cumpere spyware Pegasus în 2017 pentru a monitoriza utilizatorii de iPhone

Facebook și-a dorit să cumpere spyware Pegasus în 2017 pentru a monitoriza utilizatorii de iPhone
Facebook și-a dorit să cumpere spyware Pegasus în 2017 pentru a monitoriza utilizatorii de iPhone

Facebook a dat în judecată compania NSO Group în octombrie 2019 pentru a permite un atac orientat precis asupra mai multor utilizatori WhatsApp prin intermediul serverelor false și a explicat o vulnerabilitate legată de VoIP în WhatsApp.

Acum, NSO spune că Facebook a încercat să-și cumpere instrumentul de spyware Pegasus cu mult timp înainte de a se îngriji de utilizatorii săi.
O luptă în instanță a ieșit la iveală o informație interesantă care, dacă este dovedită adevărată, ar putea duce la o altă cicatrice pe imaginea publică a Facebook.

În octombrie 2019, Facebook a dat în judecată grupul companiei israeliene NSO pentru că ar fi facilitat un hack la mai mulți utilizatori WhatsApp cu profil înalt în numele clienților guvernamentali fără nume. Aceasta a implicat un atac sofisticat care a folosit servere WhatsApp false pentru a facilita încălcarea dispozitivelor țintă.

NSO este cunoscut pentru acordarea de licențe pentru infamul său instrument de spionaj Pegasus pentru ca oricine dorește abilitatea de a fura date din conturile Microsoft, Apple, Google și Facebook, ca să nu mai vorbim de tot ce este stocat pe telefon.

Documentele judecătorești depuse în această săptămână și observate de Vice au dezvăluit că reprezentanții Facebook s-au apropiat de NSO în 2017, cu intenția de a-și folosi software-ul pe utilizatorii de iPhone și iPad.
Interesant, gigantul social a avut foarte puțin interes să-l folosească ca instrument de hacking, dar explora ideea de a-l valorifica pentru a monitoriza în mod eficient utilizatorii iOS, ceea ce este notoriu mai dificil decât vizarea utilizatorilor Android.

Acordul propus ar fi făcut ca Facebook să plătească o taxă pentru fiecare utilizator pe care ar putea să-l urmărească prin Pegasus.

Potrivit declarațiilor judecătorești, Facebook la acea vreme era „îngrijorat de faptul că metoda sa de culegere a datelor utilizatorilor prin Onavo Protect era mai puțin eficientă pe dispozitivele Apple decât pe dispozitivele Android”.

CEO-ul NSO, Shalev Hulio, a refuzat să licențeze Pegasus în acest scop, așa că Facebook a mers înainte și a lansat Onavo fără această funcționalitate.

Desigur, chiar și fără ca Pegasus să-i ofere superputeri, Onavo a fost construit ca un VPN care a asigurat activitatea dvs. de internet și a făcut-o obscură pentru toată lumea, în afară de Facebook .

Acest lucru a dus în cele din urmă la eliminarea sa atât din App Store Apple, cât și din Google Play Store.

În ceea ce privește NSO, compania spune că a ales să nu-l vândă pe Pegasus pe Facebook, deoarece acesta din urmă „este o entitate privată și nu un guvern suveran sau o agenție guvernamentală în scopuri de securitate națională și de aplicare a legii și, prin urmare, nu îndeplinește criteriile clienților NSO”.

Între timp, Facebook a creat nu una, ci două aplicații pentru a colecta date despre dvs. și a plăti pentru aceasta în avans.

Unul se numește Studiu de pe Facebook și privește modul în care utilizați aplicațiile, iar celălalt este Viewpoints , care vă plătește să faceți sondaje scurte.

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *