Scitech

Facebook te spionează chiar şi atunci când nu foloseşti aplicaţia-Nu se teme de legile din ROMANIA

Facebook te spionează chiar şi atunci când nu foloseşti aplicaţia-Nu se teme de legile din ROMANIASe pare că Facebook îşi urmăreşte utilizatorii chiar şi când aceştia nu au aplicaţia deschisă, spune un raport dat publicităţii de către o firmă care oferă servicii VPN.

Se pare că gigantul social media foloseşte date obţinute de la altă companie pentru a afla detalii importante despre modurile în care oamenii folosesc telefoanele, pe ce aplicaţii se bazează, cât de des le accesează şi chiar cât timp petrec în acestea.

Astfel de informaţii sunt folosite de Facebook pentru a-şi trasa diverse scopuri, iar achiziţia WhatsApp şi copierea funcţiilor din Snapchat sunt astfel de scopuri atinse până acum.

În plus, datele sunt atât de precise încât Facebook ştie chiar şi câte snap-uri trimite un utilizator zilnic. Cu ajutorul unor asemenea informaţii, compania poate afla rapid ce alte aplicaţii şi site-uri sunt mai populare, astfel că poate să creeze strategii pentru a le învinge.

Datele obţinute de Facebook vin de la Onavo Protect, o aplicaţie gratuită de VPN care susţine că îţi ţine datele în siguranţă atunci când navighezi pe internet. Aplicaţia a fost creată de o companie pe care Facebook a cumpărat-o în 2013.

Aceasta este disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS, fiind descărcată de aproximativ 24 de milioane de utilizatori.

Conform unor oameni familiarizaţi cu sistemul, dacă foloseşti Onavo Protect şi intri pe un site sau deschizi o aplicaţie, traficul este redirecţionat către serverele Facebook.

Datele sunt stocate într-o bază de date, iar apoi echipa de produs a Facebook poate analiza informaţiile.

Apple şi Google pot, de asemenea, să acceseze informaţii similare cu privire la aplicaţiile rivalilor de pe Android şi iOS, dar nu este clar dacă aceştia au folosit datele pentru a-şi îmbunătăţi propriile produse. Deşi Onavo susţine că ”analizează informaţii despre utilizarea aplicaţiilor şi a internetului” şi că poate ”distribui datele afiliaţilor”, e greu de crezut că foarte mulţi utilizatori au citit termenii şi condiţiile înainte să instaleze aplicaţia.

Această aplicaţie i-a ajutat pe cei de la Facebook să afle cât de mare a fost impactul introducerii Stories în Instagram asupra Snapchat, cu mult timp înainte ca Snapchat însăşi să ofere astfel de informaţii publicităţii.

sursa

Citeste si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *