Extern

Facebook va plăti companiile de știri

Facebook a luat o decizie fără precedent în Australia. După luni de zile în care s-a creat o presiune pe Google și Facebook, cea din urmă reţea a cedat. În acest context, compania americană a decis să plătească companiile de ştiri din Australia.

Înțelegerea a fost asigurată la doar câteva săptămâni după ce Australia a adoptat o controversată primă lege mondială care vizează plata platformelor tehnologice pentru conținutul de știri.

News Corp este prima entitate care va beneficia de plată Facebook
News Corp nu a dezvăluit valoarea contractului de trei ani în Australia. Luna trecută, a încheiat un acord global cu Google . Imperiul media al lui Murdoch a început cu ziarele sale australiene.

Acordul acoperă tot conținutul News Corp din țară – ceea ce reprezintă o sumă semnificativă. News Corp Australia controlează aproximativ 70% din tirajul ziarelor din Australia, cu capete de cap, inclusiv The Australian, The Daily Telegraph și The Herald Sun. Deține și news.com.au.

Deține, de asemenea, rețeaua de televiziune conservatoare Fox News Sky News Australia, care a devenit cea mai comună marcă de știri australiană pe Facebook. News Corp are deja un acord diferit cu Facebook pentru titlurile sale media din SUA. Aceasta implică plata platformei pentru ca articolele să fie incluse în pagina Facebook News – un produs care nu este disponibil în Australia. Acordul australian este mult mai larg – acoperă tot conținutul News Corp Australia distribuit pe Facebook.

sursa

Citeste si...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *