Politica

Firea: Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare

Firea: Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficarePrimarul general, Gabriela Firea, a anunțat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare. Asta în contextul în care Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

„Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a ‘greşit’ cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructura critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.
Aceasta a insistat că este vorba despre un sabotaj din partea adversarilor politici, nu o simplă eroare tehnică.
„Nu credem in varianta unei erori tehnice. Diferenta de temperatura este mult prea mare iar tehnicienii care au facut manevrele stiau ca vor provoca o mare avarie. Acest sabotaj vine la doua zile dupa ce ministrul PNL al economiei a declarat ca lucreaza la o lege prin care Primariei Capitalei sa i se interzica plata subventiei pentru agentul termic, cu exceptia unui numar mic de persoane. Asta inseamna facturi enorme pentru cetateni”, a mai scris Primarul general.
Termoenergetica a anunțat că s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 din Bucureşti. Asta în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN (entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei), manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creştea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade. Au fost înregistrate astfel fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare. Angajaţii CMTEB fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt, a adăugat sursa citată.

sursa

Citeste si...