Social

Fizica ar putea crea un backdoor către o viață de dincolo – dar nu vă bazați pe ea

Ce se întâmplă când mori?
MICHELLE FRANCL-DONNAY nu va uita niciodată 15 aprilie 1987. Soțul ei Tom trebuia să o ia de la o întâlnire de seară, dar a decis să facă o baie mai întâi. Avea o afecțiune cardiacă nediagnosticată și în timp ce se afla în piscină avea un anevrism catastrofal. Michelle mergea cu el în ambulanță. A fost ultima oară când a vorbit cu el.

„Când am văzut corpul lui Tom a doua zi dimineață, în mod clar nu mai era acolo”, spune Francl-Donnay , chimist la Colegiul Bryn Mawr din Pennsylvania și cărturar adjunct la Observatorul Vaticanului, care scrie pe larg atât despre știință, cât și despre spiritualitate. De-a lungul anilor, s-a trezit că se gândea la o întrebare pe care oamenii o puneau de mult timp: unde se dusese?

Chiar și cei dintre noi care resping în mod rațional ideea unei vieți de apoi au probleme cu renunțarea la ideea . Acest lucru s-ar putea rezuma la teoria noastră a minții. Deoarece ne punem în mod obișnuit în locul altora și ne imaginăm gândurile și sentimentele, poate fi greu de crezut că aceste gânduri și sentimente pot înceta să mai fie atunci când ale noastre se simt încă atât de reale.

Cu toate acestea, nu avem dovezi pentru nimic diferit. Când mori, sângele încetează să mai curgă, mușchii se răcesc și conștiința, orice ar fi asta , alunecă. Dacă corpul tău ar fi pur și simplu lăsat să fie, alte organisme l-ar digera rapid, de la microbi care trăiesc deja în interiorul tău până la mușchi nou-veniți.

Ritualurile de înmormântare umane schimbă doar timpul sau modul de dispariție fizică: dacă rămășițele tale sunt incinerate, de exemplu, …

SURSA

Citeste si...